Americanii de la Ford pun presiune pe Guvern: ce critică dură au lansat

Americanii de la Ford pun presiune pe Guvern: ce critică dură au lansat
Americanii de la Ford pun presiune pe Guvern

Americanii de la Ford pun presiune pe Guvernul României și insistă ca Executivul să își respecte promisiunile cu privire la dezvoltarea infrastructurii. Președintele Ford România, Ian Pearson, i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să își respecte angajamentele luate anul trecut, când anunța construirea unui drum expres care să lege Craiova de Pitești.

Pe 1 octombrie 2018, Viorica Dăncilă a mers la Craiova pentru a anunța că au fost desemnați câștigătorii lucrărilor de proiectare și execuție a primelor două tronsoane ale drumului expres Craiova – Pitești. Primul-ministru al României a atras atunci atenția publicului mai mult prin greșelile gramaticale, vorbind despre „deconcesionarea” traficului în localitățile Balș și Slatina.

Era vorba despre 58 de kilometri de drum. A trecut o jumătate de an de la promisiunea făcută de primul-ministru, dar încă nimic nu s-a materializat, iar  marile companii care își desfășoară activitatea în România și-au pierdut răbdarea și încep să ceară socoteală.

Președintele Ford România i-a atras atenția premierului Viorica Dăncilă

Luni, 18 martie, președintele Ford România, Ian Pearson, s-a întâlnit la fabrica din Craiova cu Viorica Dăncilă și i-a reamintit premierului că în uzină se vor investi 200 de milioane de euro fentru fabricarea unui nou model de autoturism. Britanicul i-a atras atenția cu privire la infrastructura care nu s-a dezvoltat odată cu ritmul creșterii numărului de autovehicule în România și i-a reamintit de promisiunea făcută în octombrie 2018.

„Un alt subiect cheie este infrastructura, care continuă să reprezinte un dezavantaj major pentru noi. În discuţiile noastre anterioare cu Guvernul României am primit angajamente clare privind momentul finalizării tronsoanelor 1 şi 2 ale drumului expres Craiova – Piteşti, incluzând cele două şosele de centură din jurul oraşelor Slatina şi Balş, precum şi calendarul de lucru pentru tronsoanele 3 şi 4. Am subliniat încă o dată Guvernului faptul că este foarte important ca dumnealor să-şi îndeplinească aceste angajamente”, a declarat președintele Ford România.

Ian Pearson a mai precizat că a cerut un calendar de lucru pentru autostrada Pitești Sibiu, dar și pentru reabilitarea legăturilor feroviare Timișoara – Craiova și Craiova – Calafat. Premierului i s-a mai spus că investițiile în uzina Ford de la Craiova se bazează pe promisiunile Guvernului de a dezvolta infrastructura în zonă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI