28 aug. 2023 | 09:42

”Am refuzat să cred”. Simona Halep, despre cea mai grea perioadă din viața ei, cea dinaintea audierii în cazul de dopaj

News
”Am refuzat să cred”. Simona Halep, despre cea mai grea perioadă din viața ei, cea dinaintea audierii în cazul de dopaj

Simona Halep se află în mijlocul unui scandal de dopaj, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022, iar acum așteaptă veridctul în cazul său. Sportiva a vorbit despre cât de grea a fost perioada de aşteptare şi de incertitudine dinaintea audierilor de la tribunalul Sport Resolutions. ”A fost un calvar”, a spus fostul lider modial.

Simona Halep, despre perioada dinainte de audieri

Simona Halep a fost informată pe 7 octombrie 2022 că a fost depistată pozitiv la US Open, cu Roxadustat, substanță interzisă în tenisul profesionist. Ea a fost suspendată provizoriu de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, iar pe 19 mai, ITIA a anunțat că pe numele ei a fost adăugat un nou cap de acuzare,deoarece în pașaportul biologic ar exista „iregularități”.

După mai multe amânări, Simona Halep a fost audiată la tribunalul independent de la Londra, Sport Resolutions, pe data de 28 și 29 iunie. Campioana de la Roland Garros și Wimbledon a vorbit despre cât de grea a fost perioda de așteptare dinaintea audierilor, pe care a numit-o ”un calvar”.

”Am refuzat să cred”. Simona Halep, despre cea mai grea perioadă din viața ei, cea dinaintea audierii în cazul de dopaj

Simona Halep este suspendată provizoriu din tenis.

„Am refuzat de fiecare dată să cred că se va mai amâna încă o dată pentru că îmi doream foarte mult să fiu judecată. Indiferent de rezultat, mereu am spus că vreau să fiu audiată şi să vedem ce se întâmplă.

Aşteptarea a fost un calvar, pentru că în viaţă incertitudinea şi faptul că nu ai nicio putere îţi creează mari dificultăţi, e greu să trăieşti în stilul acesta.

A fost o perioadă în care am avut foarte multe speranţe de la o amânare la alta. M-am antrenat intens, mi-am dorit să fiu pe teren, am început să privesc tenisul altfel şi am apreciat fiecare zi petrecută la antrenament. Dar, de fiecare dată când se amâna audierea, parcă primeam o lovitură puternică şi mă descurajam din nou. Au fost foarte multe suişuri şi coborâşuri, dar pot să spun că am gestionat destul de bine şi nu mi-am pierdut plăcerea de a juca tenis„, a dezvăluit Simona Halep, pentru Eurosport.

Vestea primită de Simona Halep de la avocatul său

Pentru că momemtul audierii sale se tot amâna luni de zile, fostul lider mondial a răbufnit și a spus, la un moment dat într-un comunicat, că „o justiţie amânată este o justiţie refuzată”. Acum, ea a amimtit și de această situație.

„Nu am amânat eu niciodată acest caz, această audiere. Tot timpul cei care m-au acuzat au amânat, eu am vrut cât mai repede să fiu judecată şi să primesc decizia„, a subliniat Simona Halep.

Sportiva din Constanța așteaptă de aproape două luni verdictul în cazul de dopaj, care ar fi trebuit să fie anunțat la jumătatea lunii iulie. Simona Halep a mărturisit că avocatul său a înștiințat-o că nu va primi nicio decizie până la sfârșitul lunii august.

Am primit o veste de la avocatul meu că până la final de august nu o să am nicio decizie. Sunt foarte dezamăgită de acest lucru. Este aproape imposibil să stai să aștepți atât de mult pentru o decizie, dar așa cum am spus nu am ce să fac prea multe și va trebui să aștept”, a mai spus Simona Halep, potrivit sursei citate.

În așteptarea verdictului de la tribunalul Sport Resolutions, Simona Halep continuă să se prăbușească în ierarhia WTA, ea fiind pe locul 1140 WTA. Dar după încheierea US Open 2023, ea va dispărea din clasament pentru că va rămâne fără niciun punct. În aceste condiții, va putea participa în competițiile WTA doar cu invitații primite din partea organizatorilor.

Pe 29 august, se împlinește un an de la ultimul meci jucat de sportivă în circuitul WTA. Atunci, Simona Halep era învinsă în primul tur de la US Open de către ucraineanca Daria Snigur.

Digisport.ro
Frumusețea noului format Champions League: Celtic pe 2, Barcelona pe 23! Clasamentul complet după prima etapă
Stirile PROTV
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Afacerile în care David Popovici vrea să investească: „Mi-ar plăcea și mi-aș dori”! Cum vrea să-i ajute pe români
EVZ.ro
Pensie de nabab în România. Câștigă mii de euro lunar
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Planeta ia foc! A început un nou război. Ordinul de atac a venit deja azi, 19 septembrie
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro