Altă demisie după reportajul Recorder, ”Clanul Marelui Alb”. Arhiepiscopia Bucureştilor a făcut anunțul azi

Altă demisie după reportajul Recorder, ”Clanul Marelui Alb”. Arhiepiscopia Bucureştilor a făcut anunțul azi
Altă demisie după reportajul Recorder, ”Clanul Marelui Alb”

Altă demisie după reportajul Recorder, ”Clanul Marelui Alb”. Prin urmare, Arhiepiscopia Bucureştilor a reacţionat şi a anunţat că instituţia nu îşi însuşeşte atitudinea clericilor corupţi, împotriva cărora a luat măsuri de fiecare dată.

Altă demisie după reportajul Recorder, ”Clanul Marelui Alb”

Astfel, Arhiepiscopia Bucureştilor a anunţat şi primele măsuri în urma investigaţiei jurnalistului Victor Ilie, dar și că Preotul Aurel Mihai – vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, și-a dat demisia şi nu mai ocupă niciun post în administraţia bisericească, după ce a recunoscut că exprimările prezentate în reportaj au fost neadecvate.

”Teoretic, este desigur posibilă o tentativă de inducere în eroare din partea unor oameni rău intentionaţi, fie ei şi angajaţi ai Bisericii. Odată dovedită reaua lor voinţă sau implicarea în ceva reprobabil, aceştia sunt şi vor fi oricând sancţionaţi şi îndepărtaţi, întrucât compromit Biserica. Niciun act de corupţie nu trebuie tolerat într-o instituţie, mai ales în Biserică”, a mai transmis Arhiepiscopia Bucureştilor.

Și Lazăr Neacșu, politicianul ce apare în ancheta Recorder în ce privește fondurile publice alocate bisericilor şi-a prezentat demisia şi din funcţiile bisericeşti. El era membru în Adunarea Eparhială şi în Adunarea Naţională Bisericească.

”Afirmaţiile domnului Lazăr Neacşu sunt neadevărate şi iresponsabile, recomandându-se, de exemplu, în mod absurd, „deputat de Patriarhie”. Referitor la afirmaţia acestuia cu privire la apartenenţa sa politică, precizăm că Preafericitul Părinte Patriarh Daniel nu a îndemnat pe nimeni, niciodată, să se înscrie în vreun partid politic, deoarece Patriarhia este neutră din punct de vedere politic”, a transmis Arhiepiscopia Bucureştilor.

Administraţia Patriarhală o să cerceta aspectele din reportajul Recorder

Conform comunicatului, pentru clarificarea celor apărute în materialul video se va face o cercetare la Arhiepiscopia Bucureştilor de către reprezentanţii Administraţiei Patriarhale. Arhiepiscopia Bucureştilor a mai transmis că aplică de mai mulţi ani un set amplu de proceduri administrative şi tehnice.

Ca să devoaleze mecanismele imperiului financiar construit de BOR, jurnalistul Victor Ilie și-a creat o identitate falsă. El s-a dat drept un om de afaceri cu conexiuni politice ce poate face rost de bani europeni pentru reabilitarea unor biserici. Astfel, ancheta realizată cu camera ascunsă a relevat cum firme „de casă” ale Bisericii depun dosare la Primărie în numele lor, ca să obţină finanţare pentru anumite lucrări, iar apoi îşi recuperează banii şi îi multiplică din licitaţiile pentru realizarea lucrărilor, câștigate numai că doar lor le sunt cunoscute din Ziarul Lumina, denumit „SEAP-ul Bisericii”. „Nu există pe piaţă Ziarul Lumina? Nicăieri. Numai în Biserică. Ai înţeles?”, spune Lazăr Neacşu.

”Organizaţia PSD Bucureşti şi Organizaţia PSD Sector 4 anunţă că Neacşu Lazăr şi-a prezentat în această dimineaţă demisia din Partidul Social Democrat şi din calitatea de consilier general PSD din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti”, a transmis Biroul de presă PSD.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI