Alocații 2021. Decizie radicală a Guvernului în legătură cu banii copiilor. Vești proaste pentru părinți

Alocații 2021. Decizie radicală a Guvernului în legătură cu banii copiilor. Vești proaste pentru părinți
Alocatii 2021 Decizie radicala a Guvernului in legatura cu banii copiilor

Vești proaste pentru părinți și copii. Guvernul a făcut anunțul privind alocațiile. Ce urmează să se întâmple cu ele, după ce USR și-a exprimat dorința de a crește sumele.

Decizie radicală a Guvernului în legătură cu banii copiilor

Acum, Guvernul se pare că nu va mai face majorarea. Autoritățile vor să renunțe la tranșa de 20% pentru alocații, care era prevăzută de la 1 iulie. Sunt discuții aprinse între PNL și USR, după ce Florin Cîțu s-a arătat împotriva acestui demers.

Dacă nu se ajunge la o soluție în Parlament, Guvernul va da o ordonanță de urgență prin care va fi prevăzut faptul că nu se vor majora alocațiile în anul 2021.

Alocațiile urmau să crească în cinci etape de valoare nominală egală.

„Vom putea plăti alocațiile majorate cu 20 la sută la începutul acestui an și intrate deja în plată începând cu luna februarie”, declara Raluca Turcan la începutul anului.

Ea a mai spus că ministerul și-a asumat creșterea alocațiilor cu 20% la începutul anului, însă atrăgea atenția asupra faptului că proiectul de lege trebuie să treacă prin Parlament.

„Am învățat un lucru în politică: atunci când este un proiect în Parlament, niciodată să nu te antepronunți. Gestionăm ceea ce avem în momentul de față în plată, și anume majorarea alocațiilor cu 20 la sută. Mai mult de atât nu pot să mă pronunț, pentru că votul din Parlament întotdeauna a fost unul decisiv”, spunea ministrul.

Alocațiile pentru copii trebuiau să ajungă la 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la doi ani și copiii cu handicap, iar pentru ce cu vârsta între 2 ani și 18 ani să ajungă până la 300 de lei.

Alocațiile trebuiau să crească cu 20 de puncte procentuale, aplicate sumei rezultate din diferența dintre cuantumul de 600 de lei, respectiv 300 de lei, și cuantumul acordat în luna iulie 2020.

Mai exact, creșterea alocațiilor trebuia să înceacpă în cinci etape, prima presupunea 58 de lei în plus pentru copiii până la 2 ani și 29 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani.

Începând cu 1 ianuarie 2021, a doua majorare a făcut ca alocațiile să devină 427 lei pentru copii de până la doi ani și 214 lei pentru copii de la 2 până la 18 ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI