Alocații 2021. Ce se întâmplă cu a doua mărire, de fapt. Raluca Turcan a făcut anunțul

Alocații 2021. Ce se întâmplă cu a doua mărire, de fapt. Raluca Turcan a făcut anunțul
Raluca Turcan aruncă decizia în grădina Parlamentului

Alocații 2021. Un număr important de copii ar fi trebuit să primească alocații mărite în 2021. Ministrul Raluca Turcan anunța aceste modificări, așteptate de altfel de majoritatea părinților. Din păcate astăzi Raluca Turcan spune că a doua mărire a alocațiilor s-ar putea să nu se mai întâmple. Conform ministrului decizia este la latitudinea parlamentarilor români.

Alocații 2021. Guvernul anunța de la 1 iulie a doua majorare a alocațiilor

Încă de anul trecut, odată cu preluarea guvernării, Florin Cîțu și, ulterior, Raluca Turcan, anunțau majorări pentru alocația copiilor. O primă modificare avea loc, ca mai apoi să se producă și cea de a doua, stabilită pentru 1 iulie 2021. Datorită crizei financiare, Guvernul condus de Florin Cîțu anunță zilele acestea decizia de a nu mai adăuga restul de 20% ca a doua tranșă de majorare.

În acest moment se duc negocieri dure între membrii coaliției de guvernare. Deși guvernul și-a asumat acest procent de 20%, acum premierul nu mai este de acord. Motivația este lipsa banilor de la buget și cheltuielile mult prea mari cu plata alocațiilor, a pensiilor, etc.

”Vom putea plăti alocațiile majorate cu 20 la sută la începutul acestui an și intrate deja în plată începând cu luna februarie. Am învățat un lucru în politică. Atunci când este un proiect în Parlament, niciodată să nu te antepronunți.

Gestionăm ceea ce avem în momentul de față în plată, și anume majorarea alocațiilor cu 20 la sută. Mai mult de atât nu pot să mă pronunț, pentru că votul din Parlament întotdeauna a fost unul decisiv”, declara Raluca Turcan la începutul anului.

Raluca Turcan aruncă decizia în grădina Parlamentului

Momentul ales de a nu mai aproba majorarea de 20% luată de Florin Cîțu a generat comentarii în spațiul public și în spectrul politic românesc. Negocierile din coaliția de guvernare, spun surse, nu ar duce nicăieri. În această situație decizia a fost pasată Parlamentului României. Raluca Turcan a fost cea care a pasat această decizie, declarând:

”A doua majorare a alocaţiilor poate fi tranşată în Parlament. Eu sper că în Parlament coaliţia de guvernare va funcţiona şi nu vom avea partide din coaliţie care să voteze cot la cot cu PSD pe măsuri populiste.

Dacă acest Guvern şi-a asumat o anumită politică bugetară cu indicatori foarte clari eu cred că este datoria Parlamentului să susţină politica Guvernului”, a precizat Raluca Turcan.

Rămâne de văzut care va fi decizia luată de cele două tabere în Parlamentul României în următoarele ședințe de lucru, și dacă cei mici vor avea parte de alocații majorate, după 1 iulie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI