19 mart. 2019 | 12:07

Alina Bica a obținut rejudecarea procesului: sentința definitivă, desființată

Politică
Alina Bica a obținut rejudecarea procesului: sentința definitivă, desființată
Veste de ultimă oră despre Alina Bica. Se întâmplă chiar acum

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis ca procesul în care Alina Bica a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare să fie rejudecat. Judecătorii au desființat sentința din dosarul Tender&Videanu, care a dus la arestarea fostei șefe a DIICOT în Costa Rica.

Judecătorii au stabilit ca primul termen să aibă loc pe data de 20 mai. Alina Bica va fi citată la una dintre adresele menționate în dosar, astfel că va trebui să se prezinte în fața instanței de judecată pentru a fi din nou audiată.

Alina Bica a fost primul dintre magistrații de rang înalt care s-au folosit de decizia Curții Constituționale a României cu privire la componența completurilor de judecată de la ÎCCJ. Avocatul fostei șefe a DIICOT a cerut pe 18 martie desființarea sentinței definitive din dosarul Tender&Videanu și a cerut rejudecarea apelului, unul dintre motive fiind formarea completului de judecători care s-au ocupat de apel.

Alina Bica primise 4 ani de închisoare pentru favorizarea făptuitorului

În primă instanță, Alina Bica a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, în timp ce fostul ministru Adrian Videanu a fost achitat pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu. Magistrații care au judecat apelul au decis să mențină decizia dată pe fond, numai că Alina Bica nu a ajuns în spatele gratiilor. Fosta șefă a DIICOT și-a luat din timp „măsuri de precauție” și a fugit în Costa Rica.

În acest dosar, procurorii anticorupție au susținut că fostul ministru Adrian Videanu și-a pasat copiilor și soției acțiunile asupra cărora anchetatorii au instituit sechestru, iar Alina Bica, la acea vreme procuror șef la DIICOT, a dispus ridicarea măsurii sechestrului asigurator.

Între timp, Alina Bica a cerut azil politic în Costa Rica, alături de buna sa prietenă Elena Udrea, fugită și ea în țara din America Centrală pentru a scăpa de condamnarea din dosarul Gala Bute. Comisia pentru Vize și Refugiu le-a respins cererile, iar cele două își pun speranțele în Tribunalul Administrativ.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Capital.ro
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii au parte de un nou început
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în NOAPTEA de ÎNVIERE! Chiar e PĂCAT MARE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro