Fie că vorbim de Crăciun, sau de Revelion, cel mai des întâlnit aperitiv sunt ouăle umplute. Puneți pe masă un platou cu ouă umplute și este garantat că vor fi mâncate în cel mai scurt timp. Aceste gustări sunt aparent ușor de făcut. Dar ceea ce ne place s-ar putea să ne facă rău, dacă facem excese.
Deși rețeta este simplă, și deja v-am povestit câte ceva despre ea, știm că vă plac foarte tare ouăle umplute. Și e și normal, sunt gustoase, simplu de făcut, și da, nu necesită foarte mult timp în bucătărie. Dar, cum se întâmplă de multe ori, ce e bun, dar mâncat în exces, poate dăuna sănătății. În cazul de față, ceea ce ar dăuna grav ficatului și stomacului vostru este chiar umplutura pe care o faceți pentru celebrele ouă umplute, și vorbim aici de maioneză și de celebul pate de ficat.
Maioneza este ingredientul care conferă ouălor umplute o umplutură cremoasă. Dar atunci când folosiți multă maioneză, în ideea de a avea o umplutură deasă, vă poate dăuna și chiar să ajungeți la probleme digestive din cauza ei. O variantă mai decentă, să spunem, ar fi să folosiți în loc de maioneză, iaurtul grecesc.
Maioneza, un condiment alb-gălbui cremos, este de obicei servit rece cu sandvișuri sau folosit ca bază pentru sosuri și sosuri de salată. Crema de maioneză este un amestec de gălbenușuri sau ouă întregi, ulei și un acid, de obicei, oțet sau suc de lămâie.
Tipul de ulei folosit la fabricarea maionului poate varia, de asemenea. Mulți producători folosesc un ulei cu aromă neutră, cum ar fi canola, avocado, semințe de struguri sau șofran. Cu toate că nu sunt ingrediente multe folosite la crearea maionezei, produsul final, crema este dăunătoare în cantități excesive, chiar și la ouăle umplute.
O altă rețetă de ouă umplute este cea în care se folosește pateul de ficat. Acum, fie că vorbim de ficat de pui, de porc sau de rață, în cantități mari, și mâncat excesiv, poate crea, la fel, pobleme digestive. În general, o gospodină adevărată încearcă să facă în casă un pate bun, din ficat de pui, porc sau rață. Din păcate însă, din lipsă de timp, apelează la cel din comerț, în conservă.
Partea proastă este că majoritatea produselor la conservă, de pe piață, conțin și alte produse aproximativ nocive. Din păcate, consumul de pate de ficat din comerț poate avea repercursiuni grave aspra sănătății, datorită bacilului listeria, iar pentru gravidele în trimestrul trei, vitamina A din ficat poate crea complicații. Așa că mare atenție la ce folosți când vine vorba de delicoasele ouă umplute.