Alimentul minune pentru toți românii. E la îndemâna tuturor, dar mulți îl evită

Spanacul regleaza tensiunea arteriala

Un banal aliment pote fi considerat minune pentru toți românii care suferă de hipertensiune arterială. Este la îndemâna oricui și cu toate astea mulți îl evită.

Cum să scapi de hipertensiunea arterială. Un aliment banal te ajută să îți reglezi tensiunea

Un banal aliment îi poate scăpa de probleme pe românii care suferă de hipertensiune arterială. În România există foarte mulţi oameni care suferă de hipertensiune arterială, astfel că acest aliment poate fi considerat o adevărată minune pentru ei. Planta minune care ajută în combaterea hipertensiunii artriale este spanacul.

Hipertensiunea arterială este o afecțiune care, în timp, poate creşte probabilitatea de a dezvolta boli cardiace coronariene. Cu cât nivelul este mai mare, cu atât mai periculoase pot deveni efectele adverse ale acestei afecțiuni.

Scăderea masei corporale, un beneficiu în lupta cu reglarea tensiunii artriale

De asemenea, în cazul în care greutatea corporală este peste media admisă, pierderea excesului de grăsime este deosebit de importantă pentru scăderea nivelului tensiunii arteriale.

Aceia care se regăsesc în această situație trebuie să știe că modul prin care pot îmbunătăţi indicele de masă corporală şi să mențină sub control hipertensiunea constă în mișcare fizică zilnică.

Stresul crește tensiunea arterială

La fel, stresul poate creşte nivelul tensiunii arteriale. Astfel, este important să fie redus stresul şi să acordați atenţie deosebită, mai ales dacă știți că sunteți predispuți la hipertensiune arterială. În plus, meditaţia şi practicarea de yoga în mod regulat pot avea efecte pozitive.

Nu în ultimul rând, alimentaţia sănătoasă este cheia pentru îmbunătăţirea nivelului hipertensiunii arteriale. Sarea ar trebui scoasă din meniu sau măcar consumul ei în cantități foarte mici. Aceasta poate avea un efect pozitiv în combaterea tensiunii arteriale.

Ce legume și fructe reglează tensiunea artrială

În plus, smoothie-urile pe bază de fructe şi legume ajută la menţinerea sub control a nivelului crescut a tensiunii arteriale.

Smoothie-urile pe bază de fructe şi legume, împreună cu schimbarea stilului de viaţă şi practicarea de exerciţii fizice vor avea un impact pozitiv asupra sănătății.

Reţetă smoothie:

-1 cană de afine
-1 ceaşcă de iaurt degresat
-1 cană de spanac
-1 banană

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele menționate mai sus într-un vas şi se procesează cu blenderul timp de câteva minute. Băutura obţinută din fucte și legume se bea în fiecare zi, dimineaţa, la micul dejun.

Studii recente au demonstrat că afinele conţin antocianine, care sunt niște antioxidanţi puternici care ajută la scăderea concentraţiilor sanguine ridicate. Iar iaurtul, banana şi spanacul conţin antioxidanţi şi potasiu, substanțe care ajută la reglarea tensiunii arteriale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI