Într-o postare recentă pe pagina sa de Facebook, renumitul medic nutriționist Mihaela Bilic aduce în prim-plan beneficiile terapeutice ale unui preparat clasic. Odată cu sezonul rece, acesta devine un aliat de nădejde în lupta împotriva răcelilor și gripei.
Bilic, cunoscută pentru abordarea sa cât mai naturală în domeniul nutriției, subliniază că supa de pui nu doar că satisface papilele gustative, dar are și proprietăți sănătoase dovedite științific.
Citește și: Greșelile care transformă cafeaua într-o otravă. E bine să ocolești aceste obiceiuri
„Există o carte care se numește «Supă de pui pentru suflet». Pare că supa de pui ne hrănește sufletul, ne vindecă și ne bucură întreaga ființă. E un fel de «confort food», ceva ce ne alină și ne răsfață, un remediu din străbuni care rămâne la fel de eficient și astăzi.
Ce facem când suntem răciți? Ne odihnim, consumă multe lichide și mâncăm supă de pui! S-a dovedit științific că această metodă tradițională de tratament este eficientă împotriva răcelii”, scrie ea.
Medicul nutriționist subliniază eficiența supelor de pui în tratamentul răcelilor, precizând că acestea pot reduce inflamația pulmonară prin scăderea activității globulelor albe implicate în procesul inflamator.
„Consumul unui bol cu supă poate micșora inflamația pulmonară prin scăderea activității globulelor albe ce au declanșat procesul inflamator. În plus supa hidratează și încălzește corpul din interior. Puneți lângă ea și un ardei iute- conține capsaicină, o substanță care reduce secreția de lichide din nas, fluidifică mucusul din bronhii și decongestionează respirația. Supa de pui nu este doar hrănitoare, este un preparat aparte, o licoare caldă și dulceagă care ne liniștește și ne încălzește”, spune nutriționista.
Citește și: Unde se ţine cafeaua, de fapt, pentru a-i menţine aroma cât mai mult timp. Aşa rămâne proaspătă
Mai mult, hidratarea și încălzirea interioară oferite de supa de pui contribuie la confortul și recuperarea pacienților.
Mihaela Bilic afirmă că un bol de supă de pui este nu doar o modalitate de hrănire, ci și un gest de grijă și iubire.
Citește și: Bei cafea sau ceai fierbinte? Pericolul major de sănătate la care te supui
Indiferent de starea de sănătate, supa de pui rămâne un remediu reconfortant, așa cum declară medicul:
„Să te hrănească cineva cu supă este o dovadă de grijă și de iubire. Când ești bolnav sau convalescent, primești supă de pui. Când ești bebeluș și trebuie să crești, tot supă primești Ați răcit? Trece cu supă! Sunteți înfrigurați, înfometați, epuizați sau iritați? Cu supă trec toate!! Nu contează dacă e cu fidea, tăiței sau găluști, important este să fie cu steluțe aurii…de grăsime”, spune Mihaela Bilic.