Află cum și unde se ține, de fapt, cafeaua, pentru a-i menține aroma cât mai mult timp. Dacă vrei să te bucuri de gustul inegalabil al acestei băuturi de la prima deschidere a pachetului în care iese din fabrică și până la ultima linguriță, nu trebuie decât să urmezi sfaturile din rândurile de mai jos.
Consumatorii de cafea știu prea bine cât de important este să fie păstrată în condiții optime. Cu toate că este rezistentă la mucegai, ea se poate învechi sau își poate pierde aroma dacă nu este depozitată corespunzător.
Există câteva detalii de care ar trebui să ții cont când vine vorba despre boabele de cafea sau cafeaua măcinată:
Dacă boabele de cafea vin într-o pungă resigilabilă cu o supapă cu un singur sens, păstrați-le în ea. Supapa eliberează umezeala care iese din boabe, dar nu lasă aerul să intre.
Cea mai bună metodă de a păstra cafeaua este într-un recipient opac pe care să îl ținem într-un loc întunecat și răcoros. Materialul din care este făcut recipientul rămâne la alegerea fiecăruia. Dacă vrei să eviți plasticul, variante la fel de bune sunt cele din oțel inoxidabil sau ceramică.
Odată desigilat pachetul de cafea, aceasta ar trebui să reziste, dacă este ținută în condiții optime, câteva săptămâni.
Se recomandă să cumperi boabe de cafea în cantități cât mai mici și să le macini chiar înainte de preparare.
Dacă nu bei zilnic și ai nevoie să o păstrezi pentru perioade mai lungi, poți ține cafeaua în frigider. Astfel, te vei putea bucura de aroma ei până la trei luni. Ține cont, însă, de faptul că atât cea boabe cât și cea măcinată se poartă ca un burete, absorbind umezeala și mirosurile din jur, și depoziteaz-o mereu într-un recipient ce se închide etanș.