Alimentul minune de care fug mulți, dar care înlocuiește carnea. Ar trebui mâncat de două ori pe săptămână

Alimentul minune de care fug mulți, dar care înlocuiește carnea. Ar trebui mâncat de două ori pe săptămână
Alimentul care înlocuiește carnea cu succes

Românii care sunt consumatori de carne în exces ar trebui să ia la cunoștință această opțiune sănătoasă. Mulți fug de acest aliment, dar este extrem de sănătos și sățios, iar specialiștii îl recomandă să fie introdus în alimentație de două ori pe săptămână.

Alimentul care înlocuiește carnea cu succes

Unii dintre oameni exagerează cu carnea, iar alții abia dacă vor să mai audă de ea. Desigur că nici carnea nu mai este ca în anii trecuți, din cauza chimicalelor, și clar nu se aseamănă cu cea crescută de bunici la țară. Pentru un stil de viață echilibrat, fără a exagera pe nici o parte, specialiștii recomandă ca cei carnivori să renunțe cel puțin de două ori pe săptămână la produsele animale în detrimentul unei legume care îi va ține locul de minune – fasolea.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit la Medika TV despre proprietățile fasolei și beneficiile spectaculoase ale sale. Aceasta nu balonează, dacă este fiartă corect, scade colesterolul din sânge și are glucide care se sorb lent, astfel că poate să fie consumată și de diabetici. La fierbere, apa se sărează și se schimbă de 2-3 ori după care se dă în clocot.

De asemenea, este recomandată cu căldură pentru că este bogată în vitamine și minerale și e o sursă importantă de calciu, fosfor, potasiu, acid folic, magneziu și fier. Ajută la sănătatea oaselor, reglează tensiunea arterială, susține funcțiile musculare și nervoase și ajută la buna funcționare a sistemului imunitar.

“Bunicii noștri spuneau despre fasole că e “carnea săracului” și aveau mare dreptate. Eu recomand ca leguminoasele boabe să fie prezente în meniu de minimum 2 ori pe săptămână, indiferent că vorbim de fasole, mazăre, linte sau năut”
Dr. Mihaela Bilic

Fasolea, leguma care înlocuiește cu succes carnea. Trebuie consumată de două ori pe săptămână
Fasolea, leguma care înlocuiește cu succes carnea. Trebuie consumată de două ori pe săptămână

Ce rețetă poți să prepari pentru sezonul rece?

Rețeta perfectă cu fasole pentru sezonul rece
Rețeta perfectă cu fasole pentru sezonul rece

Ciorbă de fasole cu cimbru

Ingrediente:
250 grame fasole boabe
2-3 bucăți ceapă
1 bucată morcov
½ bucată țelină
1 bucată păstârnac
1 bucată ardei gras
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar
cimbru
sare
1 cutie roșii decojite
2 linguri pastă de tomate

Mod de preparare:
Pune fasolea la fiert 2-3 ore, apoi scurge zeama la ultimul clocot (schimbă 2-3 ape) și pune apă pe foc alături de 3 linguri de ulei și lasă-o la fiert până bobul se sfărâmă între degete. Adaugă legumele tăiate cubulețe, lasă să fiarbă 10 minute și apoi adaugă roșiile și pasta de tomate. Adaugă cimbru și ia de pe foc. Se servește caldă și cu ceapă!

Urmăriți Playtech.ro și pe