24 mai 2022 | 23:21

Alimentul care te scapă de molii. Nu vei mai avea probleme în casa ta

Utile
Alimentul care te scapă de molii. Nu vei mai avea probleme în casa ta
Ce aliment te scapă de molii?

Este un adevărat coșmar să găsești șifonierul plin de molii care să-ți distrugă piesele vestimentare. Cu toate astea, mulți au observat că unele produse din supermarket-uri nu ajută de cele mai multe ori, iar mirosul lor se imprimă deseori pe unele haine. Acest lucru nu este plăcut pentru că trebuie să speli din nou rufele pentru a scăpa de mireasma deloc plăcută, riscând să deteriorezi țesăturile. Poți să scapi de acești dăunători cu ajutorul unui aliment pe care poate îl ai chiar acum în casă. Iată ce trebuie să faci!

Cum să scapi de molii rapid: de ce ai nevoie?

Produsele din supermarket-uri care te pot scăpa de molii sunt uneori costisitoare, iar de cele mai multe ori lasă un miros urât hainelor din șifonier.

De asemenea, naftalina nu este nici ea o variantă mai bună pentru că nu este suportată de mulți oameni. Poți totuși să scapi de insectele acestea cu un lucru pe care cu siguranță îl ai și tu în casă.

Este cunoscut faptul că moliile adoră țesăturile naturale precum lâna sau bumbacul, dar și gulerele sau căciulile din blană. Mai mult decât atât, ele vor ataca întâi de toate hainele care nu sunt spălate bine și au impregnate în ele miros de transpirație sau de mâncare.

Recomandări

Este recomandat să cureți foarte bine piesele vestimentare înainte să le pui în șifonier pentru a evita o situație complet neplăcută.

De asemenea, specialiștii susțin că este eficient să aspiri și rafturile dulapurilor tale de fiecare dată când poți, mai cu seamă atunci când vrei să îți sortezi hainele de vară de cele de iarnă.

În modul acesta vei putea scăpa de ouăle de molii care pot sta acolo multe săptămâni la rând. Majoritatea oamenilor foloseau înainte naftalină pentru a scăpa de insectele menționate, dar mulți oameni nu suportă mirosul ei. Mai mult decât atât, ea este toxică și nu trebuie să ajungă la îndemâna copiilor.

Ce trebuie să faci?

Pentru o soluție simplă, rapidă și naturală, poți să folosești: piper, levănțică, rozmarin sau mentă pentru a scăpa de dăunători.

Este nevoie să pui frunze uscate din plantele de mai sus sau boabe de piper în câțiva săculeți dintr-un material subțire pe care să îi plasezi printre haine.

Combinația lor va avea un efect și mai puternic, iar dulapurile cu siguranță vor avea un parfum delicat și deosebit. Poți să te folosești și de ulei de rozmarin sau levănțică, mai cu seamă că lasă o mireasmă deosebită.

PlaySport
Reghe, primul interviu după ce a născut Corina Caciuc! A dezvăluit cum îl cheamă pe bebeluș
Ego.ro
INCREDIBIL cum arată Andra FĂRĂ haine! A renunțat și la lenjeria intimă, doar Măruță o vede așa
Digi24
Și-a cumpărat o dubă veche și a transformat-o singură în casă. Acum călătorește non-stop și lucrează de la distanță
Cancan.ro
A cumpărat o bucată de carne de vită din supermarket și, ajuns acasă, a gătit-o pe grătar. După prima înghițitură, a simtit că ceva nu e în regulă. Ce s-a întâmplat, de fapt
GSP.ro
Nu a ținut pasul. O artistă faimoasa a dat detalii picante din dormitor: „Am făcut sex de peste 10 ori în vacanță. Se putea și mai bine”
Stirile PROTV
O adolescentă de 17 ani a anunțat prin SMS că este ținută cu forța într-o locuință din Caracal. Ce au descoperit polițiștii
Romania TV
Reghecampf, ÎNŞELAT de Anamaria în timpul CĂSNICIEI! Unde se iubea impresara cu AMANTUL
EVZ.ro
Permis de conducere din fața calculatorului. Documentele necesare
Adevarul
Zece locuri din România pentru un sejur în tihnă sau un city-break de neuitat FOTO
BZI.ro
Simona Halep a făcut o schimbare radicală de look! Fanii nu au știut inițial cine este – FOTO
Spynews.ro
Andreea Sasu a confirmat că urmează să aibă un copil cu Philipp Plein! Românca a recunoscut tot ce s-a zvonit: ”Suntem împreună de un an de zile”
Libertatea.ro
Cum a ajuns „brancardierul morții” să ucidă oameni ai străzii. „Dacă era respins sau întrerupt, Bota reacţiona violent”
Sport.ro
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Este divorțul anului! Au pus cruce unui mariaj de două decenii! El și-a angajat o avocată celebră, în timp ce ea a rămas cu cei trei copii
Redactia.ro
Ce se întâmplă cu fotbalistul care a intrat în depresie după ce a vrut să-i facă o surpriză soției și a mers mai repede acasă
Digisport.ro
Ce s-a ales de Mihaela Mihai, îndrăgita artistă care a interpretat șlagărul „De-ai fi tu salcie la mal”. Ce mare dramă a trăit: „Cinci ani m-a drogat”
Click.ro
De necrezut! Cum arată acum casa Alexandrei Bodi. "Regina TikTok-ului" cere donații pentru a-și pune dantura: "Să văd cât mă costă, vă dau răspunsul..."
Viva.ro
Un mare actor, iubit de public, a ajuns de nerecunoscut! Imaginile au emoționat mii de oameni
Unica.ro
Mâncare de urzici cu usturoi și mămăligă, ca la bunica. Rețeta din sertar
EVZ.ro
CRBL și Elena, soția lui, vor divorța! Cei doi au ales să se separare, după 16 ani de căsnicie: „Cu inimile împovărate de tristețe...” / FOTO
Spynews
Horoscop 7 aprilie 2024. Fecioarele sunt răzbunătoare, Săgetătorii se lasă purtați de val
Antena 3
Antonia, noi imagini devenite virale în timp record. Fanii au fost luați prin surprindere
TV Mania
Încă o despărțire în showbiz! Păreau extrem de îndrăgostiți, dar și-au spus „Adio”, iar motivul este total neașteptat. S-a aflat totul acum: „Nu a vrut...”
Avantaje
Cum se obțin mai mulți BANI la PENSIE, cu o adeverință
Mediaflux
Andreea Sasu a confirmat că urmează să aibă un copil cu Philipp Plein! Românca a recunoscut tot ce s-a zvonit: ”Suntem împreună de un an de zile”
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Îți amintești de Nicolas Alex, băiatul „Super-Super” care făcea furori cu videoclipurile sale de la bâlci în 2017? Cum arată acum
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro