19 feb. 2023 | 22:03

Alimentul care se va ieftini enorm la Lidl, Kaufland și alte magazine. Care este motivul

Diverse
Alimentul care se va ieftini enorm la Lidl, Kaufland și alte magazine. Care este motivul
Alimentul care se va ieftini enorm la Lidl, Kaufland și alte magazine

În condițiile în care, în ultimele luni, românii s-au obișnuit cu valul de scumpiri ce a afectat aproape toate produsele și serviciile de la noi din țară, vine o primă veste bună. Acesta este alimentul care se va ieftini enorm la Lidl, Kaufland și alte magazine din România. Motivul a fost explicat de reprezentanți ai patronatului din domeniu.

Care este alimentul care se va ieftini enorm la Lidl, Kaufland și alte magazine din țară

După scumpirile record din ultimele luni, românii urmează să aibă parte de o surpriză plăcută când vor merge la cumpărături la Lidl, Kaufland sau orice alt magazin din țară. Unul dintre cele mai consumate alimente în România se va ieftini simțitor.

Specialiștii din piață au dezvăluit că se estimează că prețul acestui produs va avea o scădere de până la 25%.

Reprezentanții patronatului din industrie au transmis că laptele se va ieftini cu până la 25%. Motivul? Furnizorii au scăzut prețul cerut hipermarketurilor în contextul în care vânzările s-au prăbușit din pricina majorărilor din ultima vreme.

Citește și: Produsele de la LIDL considerate cele mai bune din lume. Au câștigat Oscarul în gastronomie

„A fost un moment critic”

O altă explicație pentru scăderea prețului este cantitatea mare de produs de pe piață. Contractele au fost deja negociate cu magazinele.

„În octombrie, s-a atins pragul între preţuri, costuri şi puterea de cumpărare, a fost un moment critic. În decembrie, toţi furnizorii trebuiau să refacă contractele şi să renegocieze.

Vă spun sincer că furnizorii au redus preţul către comericanţi cu 10%-15% şi a apărut un război al promoţiilor Black friday permanent care s-a întins şi pe 2023.

În ianuarie, furnizorii au mai cedat încă 10% pentru că s-au mai redus şi costurile la materie primă, pentru că s-au acumulat stocuri în toată Europa”, a declarat Dorin Cojocaru, preşedinte, Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui – APRIL, potrivit Antena 3 CNN.

Fermierii de la noi din țară fac un apel către autorități, cerând să oprească importurile de lapte din Ucraina care îi aduc în pragul falimentului. Aceștia amintesc și faptul că prețul laptelui vândut către procesatori a scăzut dramatic.

În contextul valului de scumpiri din ultimele luni, românii au redus mult cantitatea de lapte cumpărată. În prezent, cel mai ieftin sortiment costă aproape zece lei.

Citește și: Alimente care se pot strica înainte să expire. Nu le mai consuma dacă observi aceste detalii

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Neatenția care îi lasă pe șoferi fără bani. Amenda este uriașă
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro