Alimentul care îți transformă cafeaua și ceaiul în sănătate curată, de fapt. Mihaela Bilic îl recomandă

Alimentul care îți transformă cafeaua și ceaiul în sănătate curată, de fapt. Mihaela Bilic îl recomandă
Mihaela Bilic, despre cafeaua și ceaiul de dimineață. Cum poți să le faci mai sănătoase?

Care este alimentul care îți transformă cafeaua și ceaiul în sănătate curată? E foarte simplu să-l introduci în dieta ta, iar în scurt timp o să devină un obicei. Iată mai multe detalii de la Mihaela Bilic!

Mihaela Bilic, despre obiceiul dimineții care ar putea să devină mai sănătos

Majoritatea preferăm să începem dimineața cu o băutură caldă. Câțiva aleg ceai, alții un suc de fructe, iar cei mai mulți nelipsita cafea. Există totuși un aliment care îți transformă băuturile preferate în sănătate curată.

Ceaiul și cafeaua conțin o substanță cunoscută sub numele de tanin, care este un efect antioxidant prezent și în multe băuturi de culoare închisă. Cu toate că au efecte benefice, pot interveni în absorbția unor nutrienți esențiali. Cunoscutul expert în nutriție și boli metabolice a explicat de ce este indicat să consumăm aceste două băuturi cu lapte și care este efectul asupra organismului.

Pentru cunoscători probabil este un sacrilegiu să amesteci cafeaua cu lapte, similar cu vinul făcut șpriț. Mie îmi place la nebunie mirosul de cafea, însă recunosc că nu o pot bea așa neagră, simplă. Și pentru că iubesc prea mult laptele, am găsit compromisul perfect: cafea cu lapte”, a detaliat Mihaela Bilic.

Care este porția corectă?

De asemenea, cea din urmă mai menționează că porția corectă este de 2-3 cafele pe zi, de preferat băute între mese (pe post de gustare) sau în locul micului dejun, obicei pe care deja mulți îl au.

  • Beneficii:

-lactoza din lapte o îndulcește cat să nu mai ai nevoie de niciun strop de zahăr
-proteinele din lapte precipită sub acțiunea taninurilor din cafea, ca urmare stă în stomac 2-3 ore
-are 90% apă, deci poate fi considerată un lichid de hidratare
-ține de foame timp de 2-3 ore cu numai 90 calorii

  • Ce e greșit?

-unii ar spune că e indigestă, adevărul e că încetinește golirea stomacului – dar eu îl văd tot un avantaj
-aroma și gustul bobului de cafea se pierde, dar nu te oprește nimeni să bei și cafea simplă, fără lapte

„Unele obiceiuri sau combinații alimentare par curioase, însă întotdeauna în spatele unei tradiții se ascunde un argument nutrițional real. Taninurile sunt substanțe cu efect antioxidant prezente în ceai, cafea, fructele de culoare închisă și vinul roșu. În principiu ele au efecte benefice antioxidante, însă ceaiul negru are un inconvenient: blochează absorbția fierului. O ceașcă de ceai băută în timpul mesei scade cu 10-60% absorția de fier din alimente sau suplimente pe o perioadă de 45 minute”, arată exquis.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI