De cele mai multe ori, când avem afecțiuni de sănătate, mai simple, sau mai complicate, apelăm la medicamente. Mare parte, recomandate de medici, ne ajută într-adevăr, dar există și alte substitute ale medicamentelor. S-ar putea să pară bizar, dar, conform medicilor, conopida murată poate fi un substitut viabil al medicamentelor. Mai ales, când vine vorba de anumite afecțiuni, fie chiar ceva mai complicate.
Alimentele murate, precum conopida murată, oferă mai multe beneficii pentru sănătate decât alte murături. Cu toate acestea, chiar și murăturile nefermentate sunt bogate în vitamine, cum ar fi vitamina K și vitamina A, conform unor studii recente.
Specialiștii spun că principalul beneficiu al conopidei murăte este că pot conțin bacterii benefice. Aceiași specialiști recomandă conopida și datorită faptului că este în mod natural bogată în fibre și vitamine B.
Furnizează antioxidanți și fitonutrienți care pot proteja împotriva mai multor boli. De asemenea, conține fibre pentru a îmbunătăți pierderea în greutate și digestia. Conopida fiind bogată în fibre și apă, ajută la prevenirea constipației, menținerea unui tract digestiv sănătos și scăderea riscului de cancer de colon, mai arată studiile de specialitate.
Studiile au arătat că fibrele alimentare pot ajuta, de asemenea, la reglarea sistemului imunitar și a inflamației. Ca urmare, ar putea ajuta la scăderea riscului de afecțiuni legate de inflamație, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul, cancerul și obezitatea.
Studiile au sugerat că conopida murată păstrază compușii care conțin sulf, cunoscuți sub numele de sulforafan.
Modalitatea prin care testează acest aspect este chiar folosirea banalei conopide murate în cercetările lor. Până în prezent, s-au obținut rezultate promițătoare, medicii dând și un verdict, și anume conopida murată poate fi un bun substitut al medicamentelor.
Alte beneficii, mai spun medicii, ar fi că ajută la somn, mișcări musculare, învățare și memorie. De asemenea, conopida murată ajută la menținerea structurii membranelor celulare și la transmiterea impulsurilor nervoase.
Noile studii mai spun că banala muratură ajută la absorbția grăsimilor și reduce inflamațiile cronice. Deși pare de necrezut, conopida murată ajută și la beneficiile unei circulații sănătoase a sângelui, datorită aportului ridicat de fibre care poate reduce riscul de probleme cardiovasculare.
Rezultatele sunt optimiste, mai spun specialiștii, iar consumul aproape regulat al acestei legume, chiar și sub formă de murătură, poate aduce beneficii nenumărate sănătății fiecăruia dintre noi, în fiecare zi.