Alimentul banal care elimină grăsimea arsă de pe pereții cuptorului. Îl găsești în orice bucătărie

Alimentul banal care elimină grăsimea arsă de pe pereții cuptorului. Îl găsești în orice bucătărie
Alimentul banal care elimină grăsimea arsă de pe pereții cuptorului

Care este alimentul banal care elimină grăsimea arsă de pe pereții cuptorului. Se știe că un cuptor nu se păstrează așa de ușor. În timpul coacerii preparatelor, pe pereții cuptorului se formează un strat de grăsime arsă, pe care nu orice agent chimic poate să îl curețe. Dar gospodinele au totuși o modalitate simplă de a elimina grăsimea de pe pereții cuptorului. Iată despre ce anume este vorba!

Alimentul banal care elimină grăsimea arsă de pe pereții cuptorului

Alimentul banal care elimină grăsimea arsă de pe pereții cuptorului este sarea. Astfel, se pune un pumn de sare în interiorul cuptorului și se încălzește la 100 de grade. Imediat ce sarea devine aurie, se oprește cuptorul. După răcirea cuptorului, se îndepărtează sarea cu o pensulă sau cu un burete.

Se șterge apoi cuptorul cu o cârpă, înmuiată în apă și detergent de vase, apoi poți vedea cum sarea a absorbit toată grăsimea.

Dintre toate camerele din casă, baia trebuie curățată zilnic, întrucât igiena este importantă. Rutina de cuățare a băii trebuie să includă nu numai obiectele sanitare, gresia și faianța, dar și corpurile de iluminat sau rafturile.

Ventilatorul este uitat a fi curățat, deși este foarte util într-o locuință, asigurând circulația aerului și eliminarea mirosurilor neplăcute. Însă dacă ventilatorul nu este curat, el se poate transforma rapid într-o capcană pentru praf și bacterii, fiind un mediu propice pentru apariția mucegaiului. Ventilatorul trebuie deci dezasamblat și curățat bine cel puțin o dată pe lună.

Trucul cu zahăr te ajută în bucătărie

De asemenea, și corpul de iluminat trebuie curățat la baie. Atunci când se spală toaleta, bacteriile pot fi eliminate și se pot depune pe toate suprafețele din baie. Este esențial să nu uiți să cureți și acest element din baie.

Pe laturile și spatele vasului de toaletă se pot acumula praf și bacterii, motiv pentru care și aceste zone trebuie curățate.

Iar dacă te confrunți cu furnici în bucătărie, le poți îndepărta cu ajutorul zahărului. Ai nevoie de zahăr, de un ou fiert tare și de amidon de porumb. Totul se va rezolva fără efort.

Se pregătește oul fiert și se lasă complet la răcit. Să sfărâmă apoi într-un bol și se combină cu zahărul și cu două lingurițe de amidon de porumb. Se amestecă apoi pentru a obține o pastă omogenă din care se fac mai multe biluțe. Se aranjează aceste biluțe în punctele strategice ale bucătăriei, însă nu și în restul casei. Furnicile rămân o amintire îndepărtată, iar metoda este una eficientă și nici nu este dăunătoare precum clasicele insecticide.