Alimentele preferate de români în pandemie. Schimbare radicală a stilului de viață

Alimentele preferate de români în pandemie. Schimbare radicală a stilului de viață
Alimentele preferate de români în pandemie

Care sunt alimentele preferate de români în pandemie. Se pare că tendințele alimentare de anul acesta indică un obiectiv general de sănătate mai bună, dat fiind faptul că, odată cu izolarea și statul acasă s-au născut și noi obiceiuri ale modului în care se mănâncă și se procură hrana. Astfel, după un 2020 stresant, mulți oameni au apelat la mâncare ca mijloc de confort și bunăstare, astfel că tendințelee alimentare din 2021 arată spre o dorinţă de adaptare a unui stil de viaţă mai sănătos.

Iată un top al alimentelor preferate de români în pandemie

Mâncăruri din cămară

La vreme de pandemie, oamenii au învățat cum să transforme conservele și produsele uscate în mese complexe și delicioase.

Pâinea coaptă în casă

Mulți au redescoperit pâinea preparată în casă, astfel că aceasta a fost anul acesta o tendință alimentară continuă.

Bucătăria de fuziune

Din dorința de diversitate, mulți oameni au apelat la bucătăriile tradiționale din toată lumea. Astfel că mâncarea „fusion” nu este un concept nou, însă a venit timpul pentru creativitate și inovație în domeniul alimentar, iar mâncarea mexicană-coreană şi chinezo-peruviană s-au numărat printre opţiunile populare.

Alternative la carbohidraţi

Dieta Keto a readus mâncarea cu conținut scăzut de carbohidrați, însă ea nu va fi singura opțiune pentru tendințele alimentare de anul acesta. Conopida a fost ingredientul surpriză folosit la crusta de pizza și gnocchi.

Veganismul şi vegetarianismul

Afluxul de persoane ce se alătură acestui stil de viață este în creștere. De asemenea, preocupările tot mai mari legate de bunăstarea mentală și fizică i-a făcut pe mulți să își reconsidere dietele centrate pe carne, renunțând complet la produsele de origine animală, pentru a duce o viață sănătoasă și ecologică.

Ierburi, rădăcini şi ciuperci

Aceste ingrediente sunt pline de adaptogeni și de vitamine, care ajută la protejarea organismului.

Asaltul năutului

Fasolea garbanazo a devenit tot mai populară anul acesta, fiind ușor de preparat și disponibilă la scară mare.

Alternative la lapte

Alternativele la lapte au fost mult mai diversificate, dat fiind faptul că mulți români au lucrat de acasă: soia, cocos, migdale, orez şi chiar ovăz au fost printre preferinţe.

 La pachet

Se știe că mâncarea la pachet, de la localurile preferate, a fost o tendință la care multă lume a apelat anul acesta.

Alimente cu conţinut redus de deşeuri

Datorită preocupărilor legate de schimbările climatice în creștere, a început a fi luate decizii de cumpărare eco-conștiente, iar asta a pătruns și pe scena alimentară. Astfel, deșeurile reduse sau zero ar fi una dintre viitoarele tendințe alimentare.