Alimentele periculoase pe care românii le consumă zilnic. Sunt păcătoase pentru bilă.
Ficatul este unul dintre cele mai sensibile organe din organism. De aceea, medicii și specialiștii în sănătate recomandă să evităm anumite alimente care sunt nocive pentru fiere și pot spori creșterea bilirubinei în corp. Pentru cei care nu știu, bilirubina este un lichid de culoare galbenă, un fluid expulzat de ficat care ajută la digerarea grăsimilor. Cu alte cuvinte, bilirubina este un deșeu care trebuie eliminat din organism.
Pentru a evita creșterea bilirubinei în organism, nutriționiștii și doctorii sfătuiesc oamenii să se hidrateze adecvat, consumând doi sau trei litri de apă pe zi, să urmeze o dietă sănătoasă, slabă în calorii și foarte bogată în vitamine și minerale necesare unei bune funcționări a organismului, precum și jumătate de exerciții fizice în fiecare zi.
În cazul în care aveți probleme cu bila, iar nivelul bilirubinei a crescut, este indicat să mergeți la doctorul specialist pentru a vă prescrie un tratament de urmat. Nu încercați să vă automedicamentați acasă, deoarece atunci când crește nivelul bilirubinei se pot forma calculi biliari și pot apărea disfuncții hepatice, care se pot transforma în afecțiuni grave precum hepatită, ciroză, cancer hepatic sau boli autoimune.
Specialiștii au făcut un clasament al alimentelor care pot fi periculoase pentru bilirubină și ficat, dacă sunt consumate în exces.
Pe de altă parte, specialiștii recomandă să consumați produse precum fructe dulci și proaspete, jeleuri, compoturi, lactate și carne slabă în grăsimi. Este de preferat să evitați să fumați sau să beți alcool, deoarece aceste obiceiuri nocive dăunează organismului și secreției de bilirubină.
În cazul în care sesizați faptul că aveți nivelul de bilirbină crescut, cura aceasta de detoxifiere a organismului trebuie să dureze minim 30 de zile pentru a repeta analizele și a consulta medicul pe mai departe.