Alimentele pe care nu trebuie să le mănânci pe stomacul gol, niciodată. Cât rău îți fac

Acestea sunt alimente pe care nu trebuie să le consumi niciodată pe stomacul gol

Tu ce obişnuieşti să consumi la micul dejun?! Specialiştii în nutriţie îţi spun care sunt alimentele pe care nu trebuie să le mănânci niciodată pe stomacul gol. Îţi fac mai mult rău decât ţi-ai fi putut închipui vreodată. Iată de ce produse să te fereşti de acum înainte!

Alimentele care nu trebuie consumate pe stomacul gol

Despre micul dejun se spune că este cea mai importantă masă a zilei, însă cei mai mulţi dintre noi trec direct la prânz sau consumă produse care nu sunt deloc recomandate pentru sănătate. Câţi dintre români nu se opresc, în drumul spre locul de muncă, la o patiserie pentru a lua nişte covrigi sau croissante pe care să le combine cu iaurt de băut?!

Din păcate, spun medicii, acest lucru este total greşit. Iată care sunt alimentele pe care nu trebuie să le mănânci pe stomacul gol, niciodată. În primul rând, nu este deloc indicat să înlocuieşti prima masă a zilei cu dulciuri. Motivul?! Zahărul este un aliment acid care perturbează echilibrul acid-alcalin din corp. De asemenea, acesta îţi oferă energie şi saţietate pe moment, însă într-o oră vei simţi nevoia să mănânci din nou. Acest lucru duce la îngrăşare, dar şi la diabet.

Nici produsele de patiserie nu sunt deloc sănătoase dacă sunt servite pe stomacul gol. Se pare că drojdia pe care o conţin irită mucoasa gastrică, ducând în timp la adevărate probleme digestive. Aşadar, evită să mănânci covrigi, merdenele sau croissante dimineaţa. Să mai spunem că au o grămadă de calorii?!

Un alt aliment de evitat în prima parte a zilei este iaurtul. Conform studiilor, acidul lactic conţinut de acesta poate afecta stomacul, motiv pentru care este recomandat să fie mâncat ca gustare, la aproximativ o oră şi jumătate de mic dejun.

Alte alimente de evitat dimineaţa

Citricele fac şi ele parte din categoria “aşa nu”. Din cauza acidului citric, acestea pot provoca afecţiuni gastrice grave, aşa că uită de portocale, grepfruit, mandarine sau pomelo la micul dejun. Nici roşiile sau perele nu sunt recomandate a fi consumate pe stomacul gol. Pot da dureri mari de stomac, spun specialiştii.

Desigur, acum apare întrebarea: “Ce ar trebuie să mănânc pe stomacul gol?!”. Răspunsul îl dau nutriţioniştii: fibre, proteine şi grăsimi sănătoase care să îţi ofere energie, dar şi senzaţie de saţietate. Ouăle fierte tari, omleta, brânza cu puţine grăsimi, pâine integrală cu unt şi puţină dulceaţă, tartine cu avocado, tartine cu pastă de somon, toate sunt variante echilibrate pentru un mic dejun sănătos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI