Alimentele care te îmbătrânesc fără să înțelegi de ce. De ce nu mai trebuie să le consumi

Alimentele care te îmbătrânesc fără să înțelegi de ce. De ce nu mai trebuie să le consumi
Multe alimente sunt daunatoare pentru organism

Există o serie de alimente care te îmbătrânesc fără să înțelegi de ce. Citește în articolul de mai jos de ce nu mai trebuie să le consumi. Pe lângă o dietă nesănătoasă, alte motive pentru o îmbătrânire înainte devreme sunt expunerea la soare fără protecție, lipsa somnului, poluarea aerului, precum și tutunul.

Aceste alimente te îmbătrânesc. Ce ar trebui să consumi ca să rămâi cât mai mult timp tânăr

Exiată mai multe alimente care ne îmbătrânesc să să înțelegem de ce. Bine ar fi ca acestea să nu se mai regăsească în dieta noastră. De asemenea, un rol important în îmbătrânirea prematură a organismului îl joacă și expunerea la soare fără protecție, consumul de tutun, lipsa somnului, precum și poluarea din aer.

Astfel, anumiți factori au un impact negativ asupra organismului uman și accelerează procesul de îmbătrânire. Dieta joacă, de asemenea, un rol important în apariția semnelor îmbătrânirii mai înainte decât ar fi normal.

Mâncarea ne îmbătrânește pielea

Mâncarea pe care o consumăm poate dăuna pielii, iar acest lucru se poate manifesta prin mai multe moduri: riduri, ten palid, uscăciune, puncte negre, roșeața și chiar coșuri.

Dieteticianul Tamara Prountseva a declarat pentru săptămânal rus Argoumenty i Fakty că anumite alimente sunt responsabile de îmbătrânirea prematură a pielii. Printre ele se numără produsele alimentare procesate, care conțin cel puțin 5 aditivi, cum sunt aromele, conservanți, coloranti și agenți de îngroșare.

Ce alimente ar trebui să ocolim

În această categorie re regăsește carnea rece, produsele semi-prelucrate, produse de patiserie, deserturi lactate și sucuri. ”Alimentele procesate pot neutraliza carbohidrații complecși. Acestea previn excesul de glucoză și, prin urmare, sunt capabile să reglementeze nivelul glicemiei”, a spus Tamara Prountseva.

De asemenea, dieteticianul recomandă să alegem cerealele, pâinea, pastele de grâu și să consumam aproximativ 400 de grame de fructe și legume în fiecare zi pentru a întârzia îmbătrânirea pielii. Motivul este acela că acest tip de alimente, bogate în vitamina B1, joacă un rol în regenerarea țesuturilor.

Ce alimente trebuie să consumăm frecvent

Dietetistul Ekaterina Bourlyaeva, director al Centrului pentru consiliere și diagnostic Alimente sănătoase și sportive, a făcut o lista a alimentelor pe care să le consumăm pentru a ne păstra sănătatea, frumusețea și tinerețea pielii. Potrivit agenției de știri Sputnik, Ekaterina Bourlyaeva recomandă consumul de alimente bogate în proteine, aici intrând brânză, pește și ouă, carne, gălbenuș de ou, soia, nuci).

Când vine vorba de vitamine și micronutrienți, trebuie să consumăm fier, cupru, vitamina C, vitamina E, uleiuri de floarea soarelui, nuci. Cele mai bune fibre dietetice se găsesc în smochine, caise uscate, mere, cereale. Un alt sfat de la Tamara Prountseva este să practicăm activități fizice regulate și să ne hidratăm frecvent pentru a păstra tinerețea pielii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI