Cu toate că medicii nutriționiști ne expun pericolele unei alimentații nesănătoase, noi suntem complet indiferenți la sfaturile lor. Aceștia au dezvăluit recent și alimentele pe care nu trebuie să le mai consumi după vârsta de 40 de ani.
Dacă sunt bune la gust, asta nu înseamnă neapărat că sunt și sănătoase. Specialiștii în nutriție trag un semnal de alarmă acum în ceea ce privește alimentația persoanelor trecute de 40 de ani. Motivul? Organismul devine mai sensibil în fața chimicalelor din alimentele pe care le consumăm.
Este ieftină, ușor de cărat în geantă și rapid de preparat pentru o masă rapidă de prânz, la birou. Dar nu este deloc benefică deoarece conține sodiu în exces. Combinat cu vârsta înaintată, devii predispus la balonare rapidă și retenție de apă. Adică vei lua rapid în greutate. Cel mai indicat ar fi să prepari acasă o cantitate mai mare de supă de legume sau chiar și cu carne, pe care să o pui în borcane și să le iei cu tine, zilnic, la birou, pentru toată săptămâna de lucru.
„Un consum ridicat de sodiu după vârsta de 40 de ani favorizează hipertensiunea arterială și crește riscul de osteoporoză”, potrivit dr. Erin Palinski.
Conform eva.ro, vârsta de 40 de ani este cea la care trebuie să renunți la fast-food și alte junk food-uri. Printre ele se află și hot dogul, baconul, salamul și alte cărnuri procesate. În mare, foarte multe mezeluri pe care românii le consumă zilnic.
„Aceste produse conțin mult sodiu, grăsimi saturate, nitrați și nitriți, cu un efect nociv asupra sănătății. Cresc riscul de diabet și cancer de stomac, așa că ar fi bine să le înlocuiești cu friptură la grătar”, recomandă dr. Palinski.
Cui nu îi place un copan prăjit, bine rumenit, cu pielița crocantă și înmuiată în mujdei de usturoi? Ei bine, află că acest deliciu culinar este extrem de cancerigen, dupa cum susține nutriționistul sus menționat. Când carnea este gâtită la temperaturi ridicate, compușii cancerigeni încep să fie eliberați. Consumul frecvent de carne părjită (sau orice fel de aliment prăjit) crește riscul de boli fatale pentru pancreas, colon și prostată. Cel mai bine ar fi să marinezi carnea înainte de a o prăji și să îți limitezi consumul la 1-2 ori, pe săptămână.