13 sept. 2020 | 13:23
de Irina

Alimentele pe care nu trebuie să le mai consumi după această vârstă. Toți românii ignoră sfatul specialiștilor

Sănătate
Alimentele pe care nu trebuie să le mai consumi după această vârstă. Toți românii ignoră sfatul specialiștilor
Alimentele pe care nu trebuie să le mai consumi după această vârstă. Toți românii ignoră sfatul specialiștilor

Cu toate că medicii nutriționiști ne expun pericolele unei alimentații nesănătoase, noi suntem complet indiferenți la sfaturile lor. Aceștia au dezvăluit recent și alimentele pe care nu trebuie să le mai consumi după vârsta de 40 de ani.

Dacă sunt bune la gust, asta nu înseamnă neapărat că sunt și sănătoase. Specialiștii în nutriție trag un semnal de alarmă acum în ceea ce privește alimentația persoanelor trecute de 40 de ani. Motivul? Organismul devine mai sensibil în fața chimicalelor din alimentele pe care le consumăm.

Alimentele pe care nu trebuie să le mai consumi după 40 de ani

1. Supa la plic

Este ieftină, ușor de cărat în geantă și rapid de preparat pentru o masă rapidă de prânz, la birou. Dar nu este deloc benefică deoarece conține sodiu în exces. Combinat cu vârsta înaintată, devii predispus la balonare rapidă și retenție de apă. Adică vei lua rapid în greutate. Cel mai indicat ar fi să prepari acasă o cantitate mai mare de supă de legume sau chiar și cu carne, pe care să o pui în borcane și să le iei cu tine, zilnic, la birou, pentru toată săptămâna de lucru.

„Un consum ridicat de sodiu după vârsta de 40 de ani favorizează hipertensiunea arterială și crește riscul de osteoporoză”, potrivit dr. Erin Palinski.

2. Hot dog

Alimentele pe care nu trebuie să le mai consumi după această vârstă. Toți românii ignoră sfatul specialiștilor

Alimentele pe care nu trebuie să le mai consumi după 40 de ani

Conform eva.ro, vârsta de 40 de ani este cea la care trebuie să renunți la fast-food și alte junk food-uri. Printre ele se află și hot dogul, baconul, salamul și alte cărnuri procesate. În mare, foarte multe mezeluri pe care românii le consumă zilnic.

„Aceste produse conțin mult sodiu, grăsimi saturate, nitrați și nitriți, cu un efect nociv asupra sănătății. Cresc riscul de diabet și cancer de stomac, așa că ar fi bine să le înlocuiești cu friptură la grătar”, recomandă dr. Palinski.

3. Puiul prăjit

Cui nu îi place un copan prăjit, bine rumenit, cu pielița crocantă și înmuiată în mujdei de usturoi? Ei bine, află că acest deliciu culinar este extrem de cancerigen, dupa cum susține nutriționistul sus menționat. Când carnea este gâtită la temperaturi ridicate, compușii cancerigeni încep să fie eliberați. Consumul frecvent de carne părjită (sau orice fel de aliment prăjit) crește riscul de boli fatale pentru pancreas, colon și prostată. Cel mai bine ar fi să marinezi carnea înainte de a o prăji și să îți limitezi consumul la 1-2 ori, pe săptămână.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Ignat pentru a-ti merge bine
Redactia.ro
Povestea de dragoste care a declanşat „scandalul secolului XX” la Hollywood. Ingrid Bergman și-a părăsit familia pentru Roberto Rossellini
Click.ro
Reacția lui Klaus Iohannis după retragerea PSD de la masa negocierilor. "Nu este momentul unor certuri mărunte"
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Imagini senzaționale cu Tania Budi. Unde a fost surprinsă
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Verdict pentru Călin Georgescu. Decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
LOVITURĂ pentru CĂLIN GEORGESCU! CURTEA de APEL BUCUREȘTI a DECIS
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Doi concurenți au ajuns la eliminare, la Chefi la cuțite. Cine a fost salvat cu amuleta și cine a ieșit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro