Mulți români preferă să fiarbă anumite alimente și să prepare diferite rețete în acest mod, însă nu știu că fac o greșeală uriașă! Există câteva care nu trebuie să fie niciodată gătite așa, mai ales pentru că pot exista diferite probleme atunci când se recurge la așa ceva.
Fierberea ar putea să elimine nutrienții pe care îi au anumite alimente, așa că este nevoie să le consumi în alt mod pentru a te asigura că profiți de tot ce au ele de oferit. Chiar dacă există rețete delicioase care trebuie să fie preparate în acest mod, asigură-te că nu pierzi ce este mai important.
În cazul în care fierbi legumele, poți să pierzi până la 50% din nutrienții pe care le au, astfel că o să renunți, fără să vrei, la beneficiile pe care le au anumite alimente. Află că există mai multe moduri de a le găti atunci când vrei să profiți de tot ce au de oferit, iar gustul o să fie unul care o să te dea pe spate.
Mai exact, nu mai fierbe legumele care conțin vitamine solubile în apă, printre care varza, spanacul, mazărea, fasolea ș broccoli. Acestea au foarte multe beneficii, însă dacă le gătești prin fierbere, nu o să mai profiți de faptul că sunt extrem de sănătoase, pierzând nutrienții importanți.
Aceste alimente trebuie să fie gătite la aburi sau cu foarte puțină apă pentru a păstra valoarea nutritivă. Sunt multe persoane care preferă să le prepare prin fierbere, însă această greșeală ar putea să te coste mult, astfel încât renunță la acest mod de a găti și abordează alte variante.
Cartofii fierți sunt delicioși, așa că majoritatea gospodinelor preferă să îi prepare în acest fel. Bucătarii iscusiți au multe secrete pentru a-i prepara corect, așa că trebuie să îți schimbi modul în care gătești legumele pentru a obține cea mai bună rețetă.
Secretul cartofilor fierți s-a aflat. Nu trebuie să te grăbești în momentul în care gătești aceste legume, așa că renunță a mai pune legumele în apă clocotită pentru a se prepara cât mai repede. Află că partea exterioară a cartofilor nu rezistă în apă clocotită.
Legumele încep să se destrame în momentul în care interiorul atinge gradul necesar de pregătire, așa că trebuie să renunți la a mai fierbe cartofii la o temperatură ridicată și să optezi pentru una medie, chiar dacă timpul te presează, pentru a nu avea mai multe probleme în bucătărie.