Legumele verzi atrag ochiul pofticioșilor în farfuria pe care o fac mai completă din punct de vedere vizual. Cum să prepari fasolea verde fără să-și piardă din culoare sau proprietăți? Există un truc extrem de simplu care te va salva în timpul unei cine mai pretențioase cu cei dragi. Este mai ușor decât ai fi crezut.
Toți marii chefi sau chiar bucătarii de duminică știu că mâncarea trebuie întâi mâncată cu ochii. Produsul din farfurie trebuie să arate delicios și să facă poftă celui care o servește, iar pentru asta este nevoie să fii atent și la coloristică și texturi.
Multe dintre ingredientele de bază au culori fade sau naturale, iar cele care ‘sparg gheața’ în acest sens sunt categoric legumele verzi. Dacă nu știi să le prepari cum trebuie, acestea își vor pierde nuanța puternică și vei avea în farfurie o culoare care nu spune nimic.
În cazul lor, nu trebuie să stai prea mult atent. Acestea aproape că se gătesc singure pentru că tocmai se pregătesc foarte rapid. Ele trebuie ca și după gătit să aibă o textură bună, fiind fierte aldente.
Tot ce e nevoie să faci este să le fai în clocot repede, iar mai apoi să le arunci într-o baie de gheață care le va permite să rămână la același verde aprins de dinainte de preparare.
Dacă nu vrei să le faci fierte și adori să le consumi la tigaie, ai altă opțiune la îndemână. Coace-le puțin pe grătar sau călește-le în tigaie, dar nu uita să le stropești cu zeamă de lămâie pentru a le păstra culoarea.
Ce arată studiile?
„Studiile au urmărit ce se întâmplă cu legumele cu frunze verzi preparate termic. Dacă sunt fierte timp de 10 minute, capacitatea antioxidantă nu scade semnificativ, ci doar cu 15% până la 20%.
Iar păstrarea proprietăților antioxidante este un bun indicator pentru păstrarea nutrienților. Singura scădere notabilă se constată în cazul vitaminei C. Dar nu te alarma, pentru că frunzele verzi fierte au oricum de 2 ori mai multă vitamina C în comparație cu broccoli crud”, arată blog.kilostop.ro.