Greşeala majoră pe care o faci când fierbi cartofii. Cum se prepară corect. Trucul secret folosit de bucătarii iscusiţi

Greşeala majoră pe care o faci când fierbi cartofii. Cum se prepară corect. Trucul secret folosit de bucătarii iscusiţi
Secretul cartofilor fierți. Cum se pregătesc, de fapt

Cartofii fierți sunt preferați de foarte mulți români în diferite rețete, dar puțini știu cum se prepară corect. Există o greșeală majoră pe care multe gospodine o fac în momentul în care aceste legume se află în oală.

Cum se fierb, de fapt, cartofii

Bucătarii iscusiți au diferite trucuri pentru a face cartofii fierți să fie delicioși, dar un anumit secret ar putea schimba modul de a găti aceste legume pentru totdeauna. Secretul din bucătărie s-a aflat, așa că mulți vor profita!

Se pare că există o greșeală majoră pe care toată lumea o face în momentul în care se fierb cartofii, iar totul are legătură cu oala în care sunt fierte legumele, chiar dacă mulți nu oferă o atenție deosebită atunci când au multe lucruri de făcut.

Graba strică treaba de foarte multe ori! Mulți preferă să pună capacul deasupra unei oale în momentul în care fierb cartofii, mai ales pentru că aceștia se vor găti mult mai repede, ținând cont de faptul că recipientul o să rețină căldura în mod eficient.

Secretul bucătarilor iscusiți. Cum se pregătesc corect cartofii

Totuși, există un zvon printre gospodine cum că legumele s-ar destrăma în momentul în care este pus capacul. Este momentul ca această speculație să fie demontată, căci o altă greșeală pune bețe în roate rețetei, de fapt.

Este important ca legumele să fie puse la fiert într-un anumit mod pentru a nu se sfărâma și a nu obține nimic pentru alte rețete, de fapt, din cartofi. Nu capacul duce la această problemă, ci totul se rezumă la temperatura pe care o are apa.

Mulți pun cartofii în apă clocotită pentru a salva puțin timp, dar acest lucru duce la probleme grave în bucătărie. Nu capacul distruge textura legumelor, ci faptul că acestea se prepară mult prea repede, iar partea exterioară nu rezistă.

Ce greșeală fac românii când fierb cartofii

Ținând cont că partea exterioară se fierbe mult prea repede, cartofii încep să se destrame în momentul în care interiorul atinge gradul necesar de pregătire.

Chiar dacă procesul este mai rapid, este important ca legumele să nu fie puse în apă clocotită pentru ca rețeta să iasă perfect.

Dacă apa o să fie la o temperatură medie, cartofii se vor găti mult mai bine, fiind delicioși în momentul în care sunt gata. Bucătarii iscusiți se folosesc de acest secret ori de câte ori își doresc să pregătească piure sau orice rețetă are legătură cu aceste legume fierte.

Urmăriți Playtech.ro și pe