Alimentele pe care nu trebuie să le consumi deloc vara. Specialiștii sunt vehemenți

Alimentele pe care nu trebuie să le consumi deloc vara. Specialiștii sunt vehemenți
Alimentele pe care nu trebuie să le consumi deloc vara.

Vara, mâncarea grasă nu mai este o prioritate, dar în afară de astfel de mâncare mai sunt și alimente pe care ar fi bine să le eviți sau măcar să le consumi cu moderație.

Alimentele pe care nu trebuie să le consumi deloc vara

Așadar, ar fi bine să alegi fructe și legume de sezon, dar dacă acestea nu te conving prea mult, atunci măcar trebuie să știi ce să eviți, pentru a nu avea probleme de digestie, dureri de stomac, dar te pot și îngrășa. Iată așadar, ce alimente ar trebui să eviți vara asta sau se le consumi cu moderație.

Mâncare picantă

Se știe că condimentele dau un gust bun mâncărurilor, dar pe timpul verii mâncarea picantă trebuie să fie evitată mai mult ca orice alt anotimp. Evită, așadar, mâncarea picantă, întrucât capsaicina din interiorul ardeiului, spre exemplu, crește temperatura corpului și are ca rezultat producerea transpirației excesive.

Mănâncă puţină carne roşie

De precizat este că carnea roșie nu este deloc un aliment ușor de digerat, iar consumul excesiv de carne vara crește presiunea sistemului digestiv. Redu astfel consumul de carne roșie pe perioada verii ori înlocuiește-o cu pește. Fii atent șu la carnea pe care o gătești la grătar, nici ea nu trebuie consumată în exces, întrucât fumu care intră în carne poate fi dăunător pentru organism.

Salata Caesar

Da, pare un preparat ușor și delicios, dar ea trebuie evitată vara sau consumată cu moderație. Iar asta din cauza că sosul din care este făcută poate să conțină multă maioneză, uleiuri sau alte grăsimi nesănătoase, ce vin la pachet cu multe calorii care pot afecta silueta.

Broccoli

Da, broccoli este unul dintre cele mai sănătoase alimente, dar dacă te pregătești să pleci la piscină, este mai bine să îl eviți în ziua respectivă. Astfel legumele verzi precum broccoli, varza sau varza de Bruxelles pot produce balonări şi gaze intestinale, după digestie, iar cauza este rafinoza, o substanţă zaharoasă prezentă în aceste alimente.

Evită gumă de mestecat

Evită guma de mestecat deoarece ea provoacă foame și ești predispus la gustări în plus. În plus, în unele cazuri, guma de mestecat poate cauza și aerofagie, adică acea senzație de disconfort de ”prea plin”.

Mănâncă mai puține nuci

Nucile sunt alimente extrem de benefice pentru sănătate și nutritive, dar pe timpul verii ele trebuie evitate întrucât conțin un număr mare de calorii și vor determina producerea de căldura în corp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI