Cele mai bizare alimente cumpărate de românii din Iași, în weekend. Ai mânca așa ceva?

Cele mai bizare alimente cumpărate de românii din Iași, în weekend. Ai mânca așa ceva?
Care sunt cele mai bizare alimente consumate în weekend de românii din Iași

Persoanele din Iași s-au bucurat în acest weekend de cele mai bizare alimente de la VegFest, eveniment ce are loc în cadrul Romanian Creative Week. Ofertele au fost diverse și extrem de neobișnuite, așa că nu mulți s-ar încumeta să guste din mâncarea oferită.

Ce alimente bizare au consumat românii din Iași. Nu multă lume s-ar încumeta la așa ceva

VegFest este un eveniment destinat consumatorilor de mâncare vegană, așa că acesta a avut parte de un succes imens la Iași. Chiar dacă au fost prezenți doar 10 producători autohtoni, mii de oameni au decis să golească fiecare raft și să se răsfețe cu unele dintre cele mai bizare, dar delicioase, produse.

Românii au cumpărat micii din măzăre, brânză și dulciuri vegane, dar s-au bucurat și de sucuri, batoane de cereale și pudre proteice din aronia. Nu mulți s-ar încumeta să mănânce aceste feluri de mâncare, dar toată lumea le-a considerat delicioase. Stilul de viață vegan devine din ce în ce mai popular în România, așa că nu este de mirare că mii de oameni și-au dorit să încerce diverse rețete.

„Suntem impresionați și foarte bucuroși că VegFest a atras, din prima zi, atât de mulți participanți la târg. Nu ne așteptam la un asemenea succes. Toate produsele de la târg sunt făcute de producători locali, din Iași și din București. Cei care au rămas cu rafturile goale s-au aprovizionat deja, de vineri noapte, aducând marfă la târg. De sâmbătă dimineață, deja, sute de oameni ne-au vizitat.”, a declarat președinta Asociației Veganilor din România, Andreea Corbu.

Ce mici mănâncă Raed Arafat. Toată lumea s-a mirat

Poate că toată lumea va fi surprinsă să afle că micii din mazăre sunt preferați și de Raed Arafat. Celebrul Mircea Dinescu, ce moderează emisiunea ‘Poezie și Delicatețuri’, l-a avut ca invitat de seamă pe faimosul medic de origine palestiniană, așa că nu mică le-a fost mirarea tuturor în momentul în care bucătarul a decis să gătească anumite bunătățuri vegane.

„Domnul Arafat nu mănâncă carne, în schimb azi am aflat, cu uimire, că mănâncă carne…de mazăre.”, a spus Mircea Dinescu.

De asemenea, acest tip de mici este extrem de ușor de pregătit pentru cei ce vor să treacă la un regim vegan. Chiar Raed Arafat a dezvăluit în emisiunea la care a participat că mâncarea se poate pregăti cu sos de paste, iar produsul final poate să fie gătit la grătar.

„Mititeii din mazăre se pregătesc la grătar, cum se pregătesc mititeii, burgerii, la fel, carnea tocată o puteți pregăti și cu sos pentru paste, și cu orice.”, a adăugat Raed Arafat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI