La fiecare drum la supermarket, fie că vorbim despre Lidl, Kaufland sau alte magazine din țară, suntem puși în fața unor alegeri destul de dificile. De multe ori, produsele ce ajung în coșul de cumpărături nu sunt deloc recomandate în dieta noastră zilnică. Specialiștii au dezvăluit care sunt alimentele care nu sunt bune pentru sănătatea ta.
De când intrăm într-un magazin și până în momentul în care primim bonul pentru cumpărăturile făcute, suntem înconjurați de tentații. Rafturile și vitrinele frigorifice sunt pline cu produse frumos ambalate ce ne atrag imediat atenția și care ajung de multe ori în coșul sau căruciorul nostru.
Specialiștii vin cu un avertisment clar, dezvăluind care sunt alimentele pe care ar trebui să le eviți. Este vorba despre produse pe care le găsim în Lidl, Kaufland și alte centre comerciale din toate colțurile țării.
Aproape nelipsit de pe listele de cumpărături ale românilor este iaurtul. Este un aliment versatil, ce merge consumat în aproape orice moment al zilei, iar supermarketurile au o gamă variată, pentru toate gusturile. Cu toate astea, specialiștii subliniază că nu toate sunt sănătoase.
Citește și: Alimentele magice pe care să le consumi zilnic. Ce beneficii au pentru corpul tău
Potrivit acestora, aproape toate iaurturile din comerț au zaharuri adăugate și sunt ultraprocesate. Specialiștii atrag atenția că ingredientele pe care le conțin anulează, de fapt, beneficiile pe care ar trebui să le ofere un iaurt natural.
Profesioniștii din domeniul sănătății au enumerat o serie de motive pentru care iaurtul, dacă nu este preparat corespunzător, nu ar trebui să facă parte din dieta de zi cu zi.
Problema principală o reprezintă ingredientele adăugate de producători în iaurtul natural pentru a-i îmbunătăți aroma și textura și care, de fapt, îi scad calitățile nutriționale. În cazul iaurturilor, cel mai dăunător ingredient este zahărul care este folosit pentru a reduce aciditatea.
Așadar, în momentul în care trebuie să alegi iaurtul pe care îl vei cumpăra, citește cu atenție eticheta produsului și evită-le pe cele ce au zahăr în lista de ingrediente.
„Produsele lactate sunt o sursă esențială de proteine și calciu și, prin urmare, este important să le consumăm zilnic. Dar dacă nu vă place gustul laptelui, puteți alege să consumați produse din lapte fermentat. Acestea au și un avantaj suplimentar: conțin bacterii care sunt benefice pentru organism și procentul lor de lactoză este mai mic decât cel al altor tipuri de produse lactate”, au explicat reprzentanți ai Organizației Consumatorilor și Utilizatorilor (OCU)