Alimentele din care poți face tempura. Ce înseamnă, de fapt, dacă vezi în restaurante

Alimentele din care poți face tempura. Ce înseamnă, de fapt, dacă vezi în restaurante
Cum poți să faci tempura la tine acasă?

Care sunt ingredientele care te ajută dacă vrei să faci diverse legume sau cărnuri în tempura? Ce înseamnă și cum poți să ai un meniu exact ca la restaurant? Este chiar mai simplu decât te-ai fi gândit.

Cum să faci tempura?

Cu siguranță toată lumea a auzit de creveți înveliți într-un aluat și prăjiți sau de tempura de legume. Tempura este mai exact un aluat ușor de făcut care să ofere alimentelor alese de tine o crustă deosebită și o aromă incredibilă.

Acest stil de a găti diverse produse este din ce în ce mai plăcut și abordat de chefi și restaurante din lumea întreagă. Fie că vorbim de restaurante cu specific mixt sau de prăvălii micuțe de la colț de stradă în orașele mari, tot ceea este prăjit în tempura este la mare căutare.

Oamenii au devenit din ce în ce mai îndrăgostiți de mâncarea de tip fast-food, iar tempura amintește de asta. Datorită crustei crocante și a modului de preparare, legumele sau creveții tempura sunt acum preferate de toată lumea în ceea ce privește o gustare rapidă sau un prânz copios.

Tempura este o tehnică de gătit și de sine stătătoare cunoscută și ca un fel de mâncare simplu pe care îl poți face la tine acasă. Ai nevoie de puține ingrediente și chiar și mai puțină măestrie în bucătărie pentru că oricine poate recrea această rețetă. Cel mai frecvent se regăsește în sushi, cu legume sau cu fructe de mare.

De ce ai nevoie?

Acest aluat simplu este compus la bază din: făină, ou și apă cu gheață. Amestecul este disponibil deja gata făcut și în anumite magazine de specialitate, dar este suficient de simplu pentru a fi făcut de tine.

Un truc de care să ții cont este legat de utilizarea apei cu gheață. Aceasta încetinește formarea glutenului care împiedică să devină astfel prea dens aluatul și să formeze o textură grea. Amestecă totul foarte bine și lasă la odhnit compoziția 8-10 minute, ulterior dă prin el creveții sau legumele alese.

  • Ingrediente

1 ¾ cană de apă foarte rece cu gheață
2 galbenusuri de ou 1
½ cană de făină universală
1 litru de ulei vegetal Alegerea legumelor sau a cărnii

  • Sos opțional

2 linguri sos de soia
2 linguri mirin
⅛ linguriță granule dashi

Este recomandat să te folosești de acest mod de gătit dacă faci sushi acasă, dacă prepari pui pentru copiii care de fel apreciază felul acesta și să alegi tempura când vine vorba de legume.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI