16 apr. 2022 | 23:10

Alimentele care te scapă de senzația de foame. Sunt ideale dacă îți place să mănânci mai mult

Sănătate
Alimentele care te scapă de senzația de foame. Sunt ideale dacă îți place să mănânci mai mult
Alimente sănătoase pentru a vă ține departe de senzația de foame

Atunci când stomacul este gol, simțiți că vă este foame, iar stomacul dumneavoastră mârâie. Se numește senzația de foame. Foamea este un mecanism înnăscut al corpului tău. Acesta indică faptul că este timpul să mănânci. Iar pofta de mâncare este cunoscută sub numele de senzația de foame. Haideți să vorbim despre posibilele cauze ale senzației de foame și despre câteva alimente sănătoase.

Senzația de foame, inamicul unei diete?

Fiecare individ este unic. Unele persoane nu simt nevoia frecventă de a mânca, în timp ce altora le este foame mai des. În plus, nu există o regulă strictă și rapidă în ceea ce privește senzația de foame, cum ar fi o anumită oră după care o persoană ar trebui să o aibă.

Aceasta variază de la persoană la persoană. Cel mai important, toată lumea experimentează aceste senzații de foame. Așadar, care sunt posibilele cauze ale senzației de foame? Haideți să aflăm!

Care sunt cauzele senzației de foame

Un junghi al foamei poate fi un mod în care corpul tău se comportă ca răspuns la nevoia de nutrienți. De asemenea, poți avea senzația de foame pentru că organismul tău este sincronizat cu rutina de a mânca o anumită cantitate de alimente la anumite intervale de timp. Am adunat aici câteva dintre cele mai frecvente motive care stau la baza senzației de foame.

Nu consumați suficiente proteine

Proteinele ajută la reglarea hormonilor foamei și controlează pofta de mâncare. Așadar, atunci când nu consumați suficiente proteine, este posibil să vă simțiți foame mai des.

Nu dormiți suficient

Lipsa somnului poate duce la inconsecvențe în nivelurile hormonilor foamei care te pot face să simți foame din când în când.

Mâncați mai mulți carbohidrați rafinați

Carbohidrații rafinați, cum ar fi pâinea albă, făina albă, pastele, băuturile carbogazoase, nu au fibre alimentare. Acestea pot duce la fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge, făcându-vă în același timp să vă simțiți foame destul de des.

Dieta cu conținut scăzut de grăsimi

Dacă dieta dumneavoastră nu are suficiente grăsimi, s-ar putea să simțiți nevoia să mâncați frecvent. Motivul – grăsimile ajută la încetinirea procesului de digestie, crescând în același timp nivelul hormonilor care induc senzația de sațietate.

Nu beți cantități suficiente de apă

Deoarece apa are proprietăți de reducere a apetitului, dacă nu beți suficientă apă, este posibil să vă simțiți foame tot timpul.

Stresul este un factor important

Stresul vă poate face, de asemenea, să vă simțiți mai des flămând ca răspuns la contracararea lui. De asemenea, stresul crește nivelul de cortizol (hormonul stresului) din corpul dumneavoastră.

Distracție în timp ce mâncați

Mâncatul distrat este una dintre principalele cauze care dă senzația de foame aproape de fiecare dată. Prin urmare, atunci când mâncați, concentrați-vă asupra mâncării și nu asupra altor lucruri, cum ar fi televizorul și telefoanele mobile.

Făcând multă mișcare

Persoanele care fac multe antrenamente de mare intensitate sau pentru durate mai lungi se întâmplă să aibă un metabolism mai rapid și un apetit mai mare. Așadar, acesta ar putea fi un motiv din spatele senzațiilor tale frecvente de foame.

Aceștia sunt câțiva dintre principalii factori din spatele senzației de foame. Cu toate acestea, puteți face ca episoadele de foame să fie sănătoase făcând alegeri alimentare sănătoase. Iată care sunt cele mai bune 10 alimente sănătoase pentru accesele de foame:

10 alimente sănătoase pentru a vă ține departe de senzația de foame

La un moment dat, cu toții am căzut victimă unei foamete furibunde și inexplicabile, care, la rândul ei, ne determină să ne înfruptăm din carbohidrați cu multe calorii, ceea ce duce la creșterea în greutate. Dieteticienii ne sugerează opțiuni sănătoase pentru a ne ține greutatea sub control.

În timp ce majoritatea oamenilor pot aștepta cu ușurință ore între mese, unele persoane au pofte frecvente de a mânca. Deși termenul senzația de foame indică nevoia de a avea mâncare, acestea nu înseamnă neapărat o nevoie reală de a mânca.

Este posibil să aveți senzația de poftă de mâncare pentru că stomacul este gol. Asta înseamnă că sotmacul dumneavoastră are nevoie de hrană. Sau poate fi vorba doar de o rutină pe care corpul o urmează, cum ar fi să mănânci la o anumită oră în fiecare zi.

1: Merele

Un măr pe zi ține doctorul departe și foamea la distanță. Este o sursă excelentă de fibre solubile și pectină. Aceste fibre voluminoase necesită timp pentru a fi mestecate, ceea ce permite stomacului să semnaleze creierului când ați atins starea de sațietate și previne mâncatul în exces.

De asemenea, evită absorbția de calorii și carbohidrați suplimentari, ceea ce reduce stocarea suplimentară de grăsime în organism. Merele au, de asemenea, un conținut de fibre și de apă care satură foamea. Vă menține burta plină pentru o perioadă lungă de timp și vă împiedică să ajungeți la gustări bogate în calorii.

2: Ghimbir

Ghimbirul ne controlează apetitul, ceea ce înseamnă că va ajuta la reducerea poftelor și ne va satisface foamea. Acesta acționează ca un stimulent care se deplasează într-un ritm lent prin GI și energizează organismul prin fluxul sanguin.

Are proprietăți antioxidante ridicate, efecte de scădere a colesterolului și reduce secrețiile gastrice. Ghimbirul este, de asemenea, utilizat pe scară largă pentru proprietățile sale medicinale și poate fi adăugat în dieta noastră ca condiment sau mirodenie.

3: Tărâțele de ovăz te scapă de senzația de foame

Tărâțele conțin un tip unic de fibre solubile, beta-glucani, care prezintă proprietăți remarcabile pentru sănătate și sunt benefice pentru pierderea în greutate.

Tărâțele de ovăz sunt sărace în calorii și au fibre sățioase, care absorb apa și își măresc volumul în timpul digestiei, oferind astfel o senzație de sațietate. De asemenea, reduce absorbția caloriilor din intestin, ceea ce menține stabil nivelul de zahăr din sânge.

4: Iaurtul

Bacteriile vii prezente în iaurt mențin un sistem digestiv curat și vă oferă beneficii excedentare pentru sănătate. Iaurtul este o sursă excelentă de proteine ușor digerabile, vitamine, minerale și alți micronutrienți.

O porție mică de iaurt vă oferă tiamină, care ajută la menținerea poftei de mâncare și a creșterii. De asemenea, iaurtul stimulează imunitatea, dezvoltă rezistența la lupta împotriva bolilor și ajută la pierderea în greutate.

5: Ouăle

S-a dovedit că ouăle ne fac să ne simțim sătui pentru o perioadă mai lungă de timp și suprimă hormonul grelina care acționează ca un stimulent al apetitului. De asemenea, ele conțin proteine de bună calitate care țin departe poftele.

Ouăle pot fi un mare plus în dieta dumneavoastră dacă doriți să vă micșorați talia, să eliminați poftele și să țineți sub control glicemia.

6: Condimentele pot elimina senzația de foame

Ardeii iuți nu numai că adaugă o aromă delicioasă mâncărurilor noastre, dar oferă și o serie de beneficii pentru sănătate. Ardeiul roșu este cunoscut pentru că are capsaicină, care are efecte antiinflamatorii, distruge celulele canceroase, previne împotriva riscurilor de boli cardiovasculare, stimulează metabolismul și crește cheltuielile energetice.

Pe de altă parte, scorțișoara este cunoscută pentru că are efecte de scădere a glicemiei și te menține sătul pentru o perioadă mai lungă de timp. Așadar, folosește ardei gras sau presară pe mâncare scorțișoară, pentru beneficii maxime.

7: Leguminoase

Leguminoasele, cum ar fi năutul, fasolea, lintea și mazărea, sunt o sursă excelentă de proteine. Acestea sunt bogate în carbohidrați complecși, cunoscuți sub numele de amidon rezistent și oligozaharide, care încetinesc procesul de digestie.

Proteinele și fibrele au un efect combinat, care întârzie golirea stomacului și ne mențin sătui pentru o perioadă mai lungă de timp.

8: Avocado elimină senzația de foame

Avocado este plin de acizi grași mononesaturați sănătoși și fibre. Acești acizi grași mononesaturați au nevoie de mult timp pentru a fi digerați și astfel ne mențin sătui pentru o perioadă mai lungă de timp.

O sursă excelentă de fibre solubile, avocado încetinește procesul de digestie. Deși avocado este bogat în calorii și grăsimi, un fruct pe zi vă poate ajuta să aveți o inimă mai sănătoasă, o piele strălucitoare și să reduceți poftele.

9: Ciocolata neagră

Consumul de ciocolată neagră are beneficii incredibile pentru sănătate. Câteva pătrățele de ciocolată neagră 70% încetinesc procesul de digestie și declanșează hormonii „de bine”. De asemenea, o bucată de ciocolată neagră vă menține satisfăcut.

10: Somonul

Somonul este o sursă puternică de proteine și este o sursă bogată de acizi grași omega 3. S-a demonstrat că acești acizi grași polinesaturați induc modificări hormonale care suprimă semnificativ pofta de mâncare.

Este, de asemenea, o sursă bună de vitamina D, care joacă un rol important în metabolismul grăsimilor și în gestionarea greutății.

Concluzie

Așadar, acestea sunt cele mai sănătoase alimente pentru senzația de foame. Indicele de sațietate al unui produs alimentar depinde de trei factori principali. Acesta include densitatea energetică, proteinele și fibrele.

Produsele alimentare date mai sus nu sunt doar sățioase, ci vin cu multe beneficii pentru sănătate. Asigurați-vă că includeți aceste alimente sănătoase în dietă pentru a renunța la senzația de foame.

PlaySport
Ireal! Uriașul Gațu a divorțat la 78 de ani și s-a cuplat cu menajera, mai tânără cu 25 de ani: Cum arată femeia care i-a luat mințile campionului mondial
Ego.ro
Larisa Popa a încins internetul! E din ce în ce mai îndrăzneață. Ireal cum s-a putut fotografia
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
A fost lovit o dată în față și a murit. Un bărbat din Ploiești a fost ucis după ce și-a parcat mașina
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
EVZ.ro
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Adevarul
Marele baraj din Valea Jiului, investiția care a ajuns atracție turistică, dar nu va fi terminată niciodată FOTO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
Redactia.ro
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Digisport.ro
11.000 de soldați români, trimiși la moarte sigură de un general rus: „Nu am crezut că sunteți atât de proști!” Povestea terifiantă a bătăliei de la Oarba de Mureș
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Digi24
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
Capital.ro
Aurul negru! Beneficiile pe care le ai dacă găsești rezerve de petrol și gaze, în propria curte. Ce spune legea
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
ANAF va CONTROLA familiile! Pe 15 aprilie încep VERIFICĂRILE
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro