Alimentele care te scapă de mahmureala de după Revelion. Sunt două la număr
Care sunt alimentele care te scapă de mahmureala de după Revelion. Medicul Tudor Ciuhodaru din Iași a explicat cum îți poți reveni după noaptea de Revelion, în cazul în care s-au consumat prea multe alimente, s-a băut mai mult sau pur și simplu există oboseală în organism. Deși medicul spune că întotdeauna prevenția este cea mai importantă, totuși există alimente care te pot ajuta.
Alimentele care te scapă de mahmureala de după Revelion
Medicul primar Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi a explicat ce trebuie făcut în cazul unor excese în noaptea de Revelion.
„Timpul este singurul aliat în această lupta cu mahmureală, pentru că în 24 de ore, acele simptome neplăcute, durerea de cap, starea generală proastă, limba încărcată, dispar de la sine.
Ceea ce ar putea să amelioreze această mahmureală ar fi o hidratare corespunzătoare. Beți multă apă, multe lichide, eventual dulci, pentru că ele favorizează această diureza osmotiva. Nu uitați că alcoolul este diuretic și toate aceste fenomene neurologice sunt legate în contextul deshidratării. Puteți încerca să mâncați carbohidrați, fructe și legume proaspete.
Sunt două legume care ne pot face foarte bine în această perioada și sunt vedetele de iarnă. Pe de o parte, ananasul crud, are acele enzime care favorizează digestia. Și sfecla roșie, fantastică în această perioada. Are multe fibre, poate fi gătită și în salate, și coaptă, în diverse combinații. Dar ajută foarte bine în această perioada critică.
Dacă avem afecțiuni digestive, cardiovasculare, neurologice, ar fi bine să respectăm regimul dietetic, indiferent că este Revelionul. Iar orice abatere va fi făcută cu consultarea în prealabil a medicului de familie. Și insist, nu întrerupeți medicația cronică doar pentru a putea mânca sau bea.”, a explicat Dr. Tudor Ciuhodaru la Antena 3.
Ce este mahmureala
Mahmureala este o consecință a deshidratării generată de consumul de alcool, precum și a altor efecte ale alcoolului asupra sistemului digestiv, a rinichilor și ficatului. Consumul de alcool are efect diuretic asupra organismului, iar când mergi la toaletă elimini apă, precum și o mulțime de substanțe minerale, fapt care cauzează starea neplăcută specifică mahmurelii.
Cele mai frecvente simptome de mahmureală: sunt greaţă, indigestie, dureri de cap şi musculare, precum şi ameţeli, fotosensibilitate, dureri de stomac, slăbiciune musculară, precum şi extenuare. Însă trebuie ținut cont că aceste stări neplăcute de după petrecere sunt date, în primul rând, de cantitatea de alcool consumată.