Românii au obiceiul de a exagera atunci când vine vorba despre mâncare și băutură în concediul de sărbători. Majoritatea se trezesc a doua zi cu stomacul extrem de plin, dar și cu o durere uriașă de cap în urma tipurilor de alcool amestecate cu o seară în urmă. Ce trebuie să consumi ca să nu-ți fie atât de rău?
Cei mai mulți oameni se trezesc cu dureri de cap și senzația de greață a doua zi după o petrecere de sărbători. Crăciunul și Revelionul sunt două din marile sărbători ale anului care în special de români sunt sărbătorite la maximum.
O vorbă din popor spune că dacă într-o zi îți este rău, înseamnă că distracția a fost mare cu o seară înainte. O astfel de seară se poate transforma lejer într-o amintire neplăcută, iar pentru ca acest lucru să nu se întâmple poți să acorzi mai multă atenție la hidratarea ta din ziua petrecerilor sau la ceea ce mănânci.
Ouă – sunt o soluție excelentă anti-mahmureală pentru că au aminoacizi și proteine, substanțe care se diminuează în corp odată cu consumul de alcool.
Fulgii de ovăz – conțin vitamina B, calciu, magneziu și fiert – substanțe esențiale care calmează durerile de stomac. De asemenea, sunt ușor de digerat și refac rezervele energetice ale organismului.
Banane – combat efectele de deshidratare pe care le are alcoolul, au un conținut ridicat de potasiu electrolit și ajută la ameliorarea senzațiilor de amețeală și greață.
Avocado – este plin de potasiu și este recomandat pentru dimineață alături de două felii de pâine, roșii și pătrunjel sau un ou poșat deasupra.