Alimentul cu care este interzis să ieşi noaptea din supermarket. Nu are nicio legătură cu alcoolul

Alimentul cu care este interzis să ieşi noaptea din supermarket. Nu are nicio legătură cu alcoolul
Care este motivul

Există un aliment din supermarket cu care este interzis să ieși pe stradă. Contrar a ceea ce s-ar aștepta toată lumea, nu este alcoolul. Știm cu toții că alcoolul și băuturile alcoolice sunt interzise pe stradă. Este vorba despre un aliment care miroase atât de urât, încât nimeni nu are voie să îl consume în public. De fapt, acesta este atât de puternic, încât nici măcar nu îl poți consuma în casă, pentru că altfel nu vei mai putea scoate mirosul din locuință.

Alimentul care este interzis în spații închise sau publice

Dacă ai fost vreodată în Suedia, probabil ai văzut acele conserve cu pește numite surströmming. Sunt galben sau roșu aprins și sunt hering fermentat. Surströmming este un preparat tradițional suedez și se află în bucătăria nordică din secolul XVI-lea.

Preparatul miroase atât de tare, încât majoritatea companiilor aeriene au interzis pasagerilor să aducă aceste conserve acasă, de teamă că ar putea exploda, iar mirosul este cu adevărat de nesuportat.

Surströmming se obține prin conservarea heringului crud cu suficientă sare pentru a-l împiedica să putrezească, după care se lasă să fermenteze timp de cel puțin 6 luni.

Un studiu japonez îl clasează ca fiind unul dintre cele mai putrede mirosuri alimentare de pe planetă.

Ziua Surströmming este a treia zi de joi din august. Acest preparat se traduce prin hering acru de Baltica?

Cum se mănâncă

Un mod obișnuit este să îl mănânci într-un „klämma” – o „stoarcere”. Se iau două bucăți de pâine plată (crocantă) și se ung cu cartofi fierți tăiați în felii sau zdrobiți, se adaugă surströmming, se stoarce și se savurează.

Alternativ, se poate pune pe o pâine plată moale cu cartofi, smântână și puțină ceapă crudă. Se mănâncă ca un wrap. Gândește-te la el ca la un burrito suedez.

Orice ai face – nu deschide niciodată cutia din interior. Să spunem că mirosul este puternic este puțin spus. Și persistă.

Berea și aquavit-ul se servesc de obicei împreună cu acest preparat – dar și laptele este o băutură obișnuită.

În ciuda mirosului – surströmming este foarte popular în Suedia, iar mulți așteaptă sezonul cu nerăbdare, visând la prima degustare a acestei specialități.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI