Trecerea anilor este inevitabilă. Însă dacă ai grijă la obiceiurile tale de zi cu zi, ai putea să transformi întregul proces în ceva foarte frumos. Nu deține nimeni controlul asupra timpului. Totuși, fiecare putem controla factorii care ne conturează stilul de viață. Vezi care sunt alimentele care te îngrașă dacă le mănânci după 30 de ani. Ce trebuie să eviți să consumi.
Fără doar și poate, vârsta de 30 de ani vine cu unele schimbări importante. În această perioadă, când oamenii nu mai sunt la fel de în putere ca la 20 de ani, specialiștii recomandă preluarea controlului asupra stilului de viață adoptat.
Programul alimentar sănătos, exercițiile fizice și odihna sunt unii dintre cei mai importanți factori ce influențează starea de sănătate la vârsta de 30 de ani și ulterior. În articolul de astăzi vom vorbi despre alimentație. Așa cum știm cu toții, dieta poate stimula starea de sănătătate, ținând bolile la distanță și poate crește și longevitatea.
Cu cât programul alimentar al unei persoane de 30 de ani se schimbă mai repede, cu atât mai bine. Există câteva alimente ce ar trebui eliminate din alimentația fiecărui om care a atins acest prag de vârstă, spun specialiștii din sănătate. Este vorba despre batoanele proteice, pâinea albă (și covrigii) și carnea procesată.
Produsele amintite îngrașă, după vârsta de 30 de ani, spun experții în nutriție. În această perioadă, corpul se pregătește pentru următoarele decenii. Dacă nu este menținut într-o formă bună și întreținut, s-ar putea ca în 10 ani starea de sănătate să se degradeze văzând cu ochii.
Produsele bogate în proteine, comercializate în tot felul de magazine sau supermarketuri, în special batoanele proteice, nu sunt atât de sănătoase pe cât cred mulți dintre consumatori. Acestea reprezintă surse abundente de grăsimi saturate. Pe lângă grăsimi, batoanele proteice conțin și cantități mari de sare și zahăr.
Doar un baton proteic poate furniza o mulțime de calorii. Poate nu mănânci prea multe într-o zi, însă dacă optezi pentru un astfel de produs, deja numărul grăsimilor introduse în organism este prea mare, spun specialiștii în sănătate. Un baton proteic poate prezenta, de exemplu, chiar și peste 350 de calorii.
Cu siguranță știm cu toții că pâinea albă poate provoca creșteri mari de zahăr în sânge. Asta în circumstanțele în care poate să conțină și carbohidrați de slabă calitate – aspect valabil și în cazul covrigilor și a altor produse de patiserie. Un studiu realizat de cercetători a arătat că un consum de doar două felii de pâine albă pe zi este asociat cu un risc mai mare cu 40% de a dezvolta obezitate și, ulteriori, boli de natură cardiacă.
Nici carnea procesată nu este recomandată persoanelor de peste 30 de ani. Indicat ar fi ca nici tinerii să nu consume astfel de produse. După pragul de vârstă menționat însă, efectele se resimt mult mai profund. Alimentele procesate, în general, tind să fie bogate în calorii, sare, grăsimi și zahăr. Studiile au arătat că produsele procesate din magazine sunt responsabile pentru aproape 90% din zaharurile totale dintr-o dietă.