Alimentele care sunt bogate în fibre. Studiul care explică ce să consumi

Alimentele care sunt bogate în fibre. Studiul care explică ce să consumi
Alimentele care sunt bogate în fibre. Studiul care explica ce sa consumi

Atunci când alegem un stil de viață sănătos, este important să fim atenți la alimentația pe care o consumăm, să facem puțină mișcare și să evităm excesele de orice fel. Studiile arată care sunt alimentele ce conțin cele mai multe fibre și trebuie introduse în rutina noastră zilnică.

Ce alimente bogate în fibre trebuie să consumăm

Un stil de viață sănătos pune accent pe echilibru în toate, iar alimentele bogate în fibre sunt importante pentru hrănirea noastră.

Fibrele dietetice, numite și furaje grosiere, includ plante, fructe, legume, leguminoase și părți din cereale integrale pe care organismul nu le poate digera complet.

Fibrele sunt de două feluri, solubile și nesolubile. Fibrele solubile sunt cele care se dizolvă și absorb apă în timpul digestiei pentru a forma o substanță asemănătoare unui gel.

Potrivit celor de la viva.ro, studiile arată că ovăzul, mazărea, fasolea, fructele și orzul sunt alimentele care nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră. De asemenea, făina integrală, nucile și legumele precum conopida, fasolea verde și cartofii fac parte din categoria fibrelor nesolubile.

Citește și Mituri despre alimente pe care nu le crezi. Ce se întâmplă cu guma după ce ai înghițit-o, de fapt

Avocado

În ultimii ani de zile, aocado a devenit unul dintre alimentele preferate ale românilor. Fie că-l ungem pe o felie de pâine prăjită sau îl mâncăm la micul dejun, cu ouă, avocado conține fibre benefice organismului.

Fasole

Dacă vrei să adaugi fibre în dieta ta zilnică, specialiștii îți recomandă să consumi fasole sau linte în supe, tocănițe, ciorbe și salate. Poți mânca edamame, sub formă de o gustare delicioasă.

O porție de jumătate de cană de edamame decorticate conține 9 grame de fibre. Unii brutari au început chiar să includă fasole sau făină de fasole în produsele lor de patiserie, deși pare greu de crezut.

Fructe de pădure

Nu este un secret pentru nimeni faptul că fructele de pădure sunt produse recomandate pentru consumul zilnic. Afinele, murele, zmeura și căpșunile sunt bogate în fibre și antioxidanți.

Sunt foarte bune la gust și slabe în calorii, motiv pentru care sunt preferate de doamne și domnișoare, atunci când ajung la concluzia că trebuie să dea jos câteva kilograme.

Citește și Alimente de post extrem de importante. Nutriționiștii insistă să le consumăm

Broccoli

Aături de conopidă, varză și varză kale, broccoli face parte din categoria legumelor care conțin o mare cantitate de fibre și nutrienți.

Cercetătorii au demonstrat faptul că cele cinci grame de fibre din broccoli pe cană pot susține pozitiv bacteriile din intestin, ceea ce poate ajuta intestinul să rămână sănătos și echilibrat.