Alimentele care nu se țin împreună niciodată. Mulți români fac aceste greșeli și ajung să le arunce

Alimentele care nu se țin împreună niciodată. Mulți români fac aceste greșeli și ajung să le arunce
Nu pune alimentele astea împreună!

Ce alimente nu trebuie puse împreună? Mulți oameni fac această greșeală chiar după ce vin cu cumpărăturile acasă. Specialiștii recomandă tuturor să nu le țină niciodată alături. La ce produse trebuie să ai grijă și ce trebuie să eviți de fiecare dată când aranjezi fructele, legumele sau brânzeturile ori carnea în frigider? Este vorba despre câteva fructe preferate de toată lumea care se află cu siguranță pe lista ta atunci când ești la supermarket.

Alimente care nu trebuie alăturate: nu trebuie să le mai pui împreună

E foarte important să îți respecți pașii atunci când mergi la cumpărături, dar și după ce le aduci acasă. Modul în care păstrezi produsele le poate oferi un plus de gust.

Există câteva reguli pe care specialiștii le recomandă în privința fructelor și legumelor. Anumite alimente emană etilenă, așa că nu trebuie ținute împreună.

Etilena este un hormon vegetal sub formă de gaz care provoacă o coacere prematură. Acesta este dăunător pentru alimentele sensibile, de aceea unele combinații de depozitare ar trebui evitate.

În plus, nu vrei să simți că ai irosit banii pe cumpărăturile săptămânale și să vezi că unele alimente se pot strica prea rapid, ajungând în cele din urmă să le arunci. Nu este indicat să pui în același loc bananele cu avocado.

Ține-le departe pentru că astfel se vor coace mai rapid. Este indicat să pui avocado într-o pungă de hârtie și să îl păstrezi într-un dulap unde nu este atins de razele soarelui sau unde stă la căldură.

Sfaturi

De asemenea, morcovul și mărul nu au ce căuta împreună. Mulți fac greșeala aceasta, mai cu seamă că le consumă pe ambele în diverse sucuri sau în piureuri pentru bebeluși ori în prăjituri. Merele produc etilenă și morcovii se pot strica sau pot dezvolta un gust amărui în câteva zile.

Ceapa și cartofii stau deseori împreună în cămara multor persoane. Află că este total greșit! Ceapa absoarbe rapid umiditatea și cartofii degajă prea multă umiditate. Procesul acesta este o reală ,,luptă” între cele două legume.

Cartofii ajung în cele din urmă să încolțească, iar ceapa își pierde inițial din textură și ulterior se strică. Este indicat să le separi măcar cu ajutorul unor pungi dacă nu ai prea mult loc de depozitare și ești nevoit să le ții alături.

De asemenea, specialiștii spun că cel mai bine este să cumperi produse pentru o perioadă mică de timp și să le consumi cât mai proaspete.