Alimentele care ne îngrașă foarte mult, dar le consumăm zilnic. Ce mare greșeală facem

Alimentele care ne îngrașă foarte mult, dar le consumăm zilnic. Ce mare greșeală facem
Greșeli în alimentație. Produsele care ne îngrașă foarte mult, dar le consumăm zilnic

Toată lumea vrea să slăbească repede și să nu se chinuie mult. Nu o să se ducă nimeni la medic pentru a-l întreba ce e de făcut, tocmai de aceasta Mihaela Bilic a venit în întâmpinarea celor care caută de mult timp răspunsul la întrebarea ”cum slăbim fără să ținem dietă?”. Replica nutriționistului este fermă. Specialistul bate monedă pe excluderea unor alimente care ne îngrasă și pe care le consumăm zilnic.

Mihaela Bilic a numit alimentele care ne îngrașă și pe care le consumăm zilnic

Nutriționistul Mihaela Bilic a fost invitată în cadrul unei emisiuni și a vorbit despre o greșeală comună a oamenilor atunci când țin dietă. Chiar dacă înlocuim dulciurile cu nuci, alune, semințe sau migdale, acestea nu sunt întotdeauna o opțiune atunci când vrem să scăpăm de câteva kilograme. Oleaginoasele trebuie consumate moderat și nu în exces. În plus, în procesul de slăbire trebuie să evităm alimentele procesate și mai ales pregătite necorespunzător, adică prăjit, în cele mai multe cazuri.

„Oamenii mânâncă mai nou migdale, alune, semințe. Toate oleaginoasele acestea sunt considerate super food. Sunt super food, dar ar trebui să mâncăm șapte-zece bucăți. Ori majoritatea persoanelor mănâncă cu punga.

Provocarea mea ar fi: încercați să nu mai mâncați alimente procesate, ci mâncare gătită. Când ai acasă o porție de ciorbă, atunci ai o mâncare gătită ale cărei ingrediente le-ai pus tu în oală și sunt mai aproape de niște ingrediente curate”, a explicat dr. Mihaela Bilic la ”Sinteza Zilei”, de la Antena 3.

Dietele dratice, pline de greșeli 

„Trebuie să nu înnebunești. Ideea e să ai un stil de viață sănătos, care să ți se potrivească, să fie al tău, nu al vecinului. Și dacă mori de poftă și e o ocazie specială, sigur că o bucată mică de tort, să te joci cu papilele gustative și să dezvolți o întreagă serie de psihoze că ai ținut o dietă sctrictă…Dietele stricte sunt multe te lasă fără multe kilograme într-un timp scurt. Nu vă bucurați, că nu e sănătos. Nu ai cum să slăbești grăsime. Pe tine asta te interesează.

Dacă faci un catabolism din acesta excesiv și tu-ți mănânci masa musculară, o să vezi că nici măcar nu slăbești din grăsime, iar la finalul acestui proces o să vezi că, de fapt, ești mai gras, pentru că ai mai multă grăsime și mai puțină masă musculară”, a sfătuit dr. Ovidiu Peneș.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI