10 feb. 2021 | 10:44

Alimentele care îți întineresc creierul. Sunt arma secretă a celor mai inteligenți români

Sănătate
Alimentele care îți întineresc creierul. Sunt arma secretă a celor mai inteligenți români
Alimentele care îți întineresc creierul. Sunt arma secretă a celor mai inteligenți români

Dieta este foarte importantă și chiar esențială pentru o viață sănătoasă. Astfel că, adoptând un regim alimentar corespunzător putem să contribuim la îmbunătățirea funcțiilor organismului, dar și la întinerirea creierului.

Alimente necesare pentru îmbunătățirea funcțiilor creierului

Creierul este un organ care se poate deteriora odată cu înaintarea în vârstă. Asemenea mușchilor si creierul are nevoie de antrenament pentru a nu se deteriora. De aceea, folosirea creierului cât mai mult timp activ va ajuta la menținerea sănatoasă a acestui organ. De asemenea, acest lucru se mai poate face adoptând o alimentație sanătoasă. Pentru asta există anumite alimente care contribuie la buna funcționare a creierului. Iată care sunt acestea.

Căpșuni și afine

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că introducerea în dieta zilnică a fructelor precum capsunile sau afinele ajută creierul îmbunătățindu-i funcționarea si tototdată, duce la întârzierea declinului cognitiv. Aceste fructe sunt bogate în flavonoizi, care sunt niște antioxidanți puetrnici care protejează creierul de factorii oxidativi.

La acest studiu au participat un număr de 16.000 de femei. Ele au fost monitorizate din anul 1976 pâna în 2001. Concluziile cercetătorilor au fost că femeile care au consumat multe astfel de fructe au un declin mental mai încetinit cu pâna la 2 ani.

“Acestea sunt primele dovezi că fructele de pădure pot încetini declinul cognitiv la femei. Descoperirile noastre sunt foarte importante în domeniul sănătăţii publice, întrucât creşterea aportului de fructe de pădure este o schimbare uşor de făcut în alimentaţia adulţilor”, a declarat Elizabeth DeVore, coordonatorul cercetării, citată de către jurnaliştii de la Daily Mail.

Conform savanților, îmbătrânirea populației, în ce privește funcțiile creierului, la nivel global este în creștere.

“Le recomand tuturor oamenilor, de orice vârstă, să mănânce cât mai multe fructe de pădure, căpşuni sau afine, pentru că reprezintă o modalitate simplă, hrănitoare şi delicioasă de a păstra sănătoase funcţiile creierului”, a declarat medicul Robert Graham, medic internist la New York Lenox Hill Hospital, pentru aceeaşi publicaţie.

Aceste fructe mai conțin și flavonoide esențiale pentru sanătatea creierului. Ele se găsesc în fructele de pădure, căpşuni sau afine cât şi în citrice, ceai sau chiar în ceapă. Ele ajută și la reducerea riscului apariției unor boli de inimă, a diabetului şi chiar a cancerului.

Avocado

Este unul dintre alimentele recomandate pentru creier, dar nu numai. Acest fruct conține acizi graşi, vitaminele B, C, E şi K, dar şi minerale, precum calciu, sodiu, zinc şi fier. Toate acestea ajută la stimularea funcţiilor creierului, îmbunătăţind memoria.

Ouăle

Acestea sunt alimente foarte hrănitore și sățioase. Sunt bogate în colină, o substanţă similară cu vitamina B, cu rol esenţial pentru funcţionarea optimă a creierului. Ajută memoria, concentrarea și previne oboseala psihică.

Spanacul

Acest aliment poate fi consumat atât în stare crudă, sub formă de salată, cât și preparat. Conține luteină, care are efect antioxidant. Acest aliment protejează funcţia cognitvă a creierului, stimulând capacitatea de concentrare.

Peştele gras

Peștele este recomandat sa fie consumat cât mai des posibil, deoarece conține acizi graşi Omega 3 și de asemenea, ajută mult la stimularea memoriei. Dacă este consumat de aproximativ trei ori pe săptămână, peștele gras îmbunătăţeşte performanţele cognitive.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Capital.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro