Alimentele care îți fac mai mult rău decât bine. Mulți români le consumă zilnic
Alimentele care îți fac mai mult rău decât bine! Alimentele cu etichete vegane, fără gluten, cu conținut scăzut de grăsimi și chiar superalimente sunt promovate în mod constant ca opțiuni „sănătoase”. În același timp, mezelurile de tot felul, sunt recomandate ca fiind cu cel puțin 90% carne și mai puține chimicale. Dar, atenție, toate acestea pot fi alimentele care îți fac mai mult rău decât bine, cel puțin asta este părerea experților. Nutriționistii și medicii, specialilti spun că aceste alimente „fără vină” nu ne prea ajută să atingem starea de bine perfectă. Motivul este că o mulțime de ingrediente nedorite pot fi adăugate pe furiș la acestea. Astfel, transformă gustările noastre preferate în junk food mai puțin evident. În cele din urmă, s-ar putea să ajungem să ne dăunăm sănătății și să punem pe neașteptate kilograme în plus. Așa că, hai să vedem care sunt alimentele care îți fac mai mult rău decât bine.
Specialiștii atrag atenția legat de alimentele care îți fac mai mult rău decât bine
Alimentele sănătoase pline de promisiuni sunt în creștere și sunt mai populare ca niciodată. Însă unele așa-zise alimente sănătoase aduc mai mult rău decât bine. V-ați pus întrebarea câte dintre acestea consumați în fiecare zi ca parte a dietei dumneavoastră sănătoase?
Potrivit unor nutriționiști, sunt cel puțin 5 alimente nesănătoase pe care ar trebui să le eviți. Potrivit acestora, totul trebuie mâncat cu moderație. Da, este bun în teorie, dar nu și când vine vorba de aceste cinci alimente.
Care sunt cele 5 produse care îți fac mai mult rău decât bine
1. Hot dog
Carnea procesată, în general, este doar unul dintre cele mai rele lucruri pe care le poți introduce în corpul tău. Sunt bogate în sodiu și grăsimi saturate și sunt pline de nitrit de sodiu. Un conservant utilizat în mod obișnuit care adaugă culoare și aromă la carne, și adesea alte substanțe chimice și coloranți.
2. Covrigeii Pretzels
Pretzels au fost tipul suprem de alimente de tip lup în blană de oaie. Adică, cine nu a mâncat astfel de covrigi crezând că sunt fără grăsimi? Pretzels sunt numai carbohidrați rafinați. Cu alte cuvinte, ai putea la fel de bine să arunci înapoi bomboane de jeleu.
3.Alimente organice sau fără gluten procesate îți fac mai mult rău decât bine
Alimentele organice și fără gluten se bucură de apogeu, atrăgând milioane de oameni în rândul fanilor lor în fiecare zi.
Ceea ce nu se menționează este faptul că aceste produse organice și fără gluten pot fi bogate în zahăr și conțin cereale rafinate și uleiuri nesănătoase care le transformă în alimente cu un conținut scăzut de nutrienți. Adevăratele alimente organice și fără gluten sunt fructele și legumele proaspete.
4. Băuturi pentru sportivi
O băutură sportivă nu este altceva decât apă aromatizată cu zahăr și electroliți, care este utilă pentru antrenamentul sportivilor.
Oamenii obișnuiți nu au cu adevărat nevoie de sare suplimentară și doar câțiva au nevoie de zahăr lichid. Dacă nu plănuiți o sesiune de antrenament lungă și epică, atunci optați pentru vechea și buna apă.
5. Alimente procesate fără grăsimi și cu conținut scăzut de grăsimi
Grăsimile saturate au fost anunțate ca fiind inamicul, iar producătorii de alimente s-au grăbit să le elimine din produsele lor.
Problema este că alimentele nu au un gust bun atunci când grăsimea este eliminată, așa că producătorii au găsit o soluție simplă: adăugarea de mai mult zahăr. Grăsimile saturate sunt relativ inofensive, dar zahărul nu este.
Acele mezeluri delicioase pot fi alimentele care îți fac mai mult rău decât bine
Carnea procesată, cum ar fi cârnații, parizerul, șunca, este în general considerată nesănătoasă. Aceste tipuri de carne au cantități mari de grăsimi saturate și sodiu, ambele fiind legate de cancer, obezitate și boli de inimă. Dar carnea de prânz este, de asemenea, incredibil de convenabilă și de multe ori copiii preferă carnea de prânz în locul altor tipuri de carne.
Dacă singura ta opțiune sunt mezelurile preambalate, trebuie să citești cu atenție eticheta alimentelor, în special ingredientele și ceea ce a fost adăugat. Căutați opțiuni fără nitrați și cu conținut scăzut de sodiu și asigurați-vă că înțelegeți dimensiunea porției.
De asemenea, puteți cumpăra o friptură, o șuncă sau un piept de pui și gătiți-l singur, apoi tăiați-l în porții. Acest lucru vă ajută să vă asigurați că știți ce conține carnea pe care o mâncați.