Alimentele care îți afectează rinichii. Greșeala alimentară pe care toți românii o fac zilnic

Alimentele care îți afectează rinichii. Greșeala alimentară pe care toți românii o fac zilnic

Rinichii sunt o pereche de organe fiind parte esențială a aparatului excretor. Rolul principal al rinchilor este excreția, realizat prin filtrarea sângelui, eliminarea prin urină a substanțelor inutile sau dăunătoare, care sunt produse de organismul propriu sau luate din mediul exterior. Iată care sunt alimentele care îți afectează rinchii și de ce anume trebuie să te ferești.

Alcool

Alcoolul este practic o toxină pe care rinichii tăi trebuie să o filtreze. Consumul moderat de alcool nu face această treabă prea dificilă, dar consumul excesiv de alcool îi pune într-adevăr în presiune. Prea mult alcool modifică de fapt funcția rinichilor, la fel ca și funcția creierului și îi face să nu poată filtra în mod eficient sângele.

Sarea, un pericol pentru rinichi

Sarea de masă

Sodiul este de fapt un ingredient important care ne ajută corpurile să mențină echilibrul adecvat al fluidelor. Funcționând împreună cu potasiul, sodiul ne menține sângele suficient de hidratat. Cu toate acestea, atunci când aveți prea multă sare în dietă, rinichii sunt forțați să se țină de mai multă apă pentru a o dilua. Acest lucru crește în cele din urmă tensiunea arterială și poate chiar deteriora structurile microscopice din rinichi care efectuează filtrarea efectivă – nefroni.

Cofeina

În cantități mici, cofeina nu vă stresează prea mult rinichii. Cu toate acestea, consumul excesiv poate agrava afecțiunile renale și poate provoca pietre la rinichi din cauza deshidratării cronice. Atâta timp cât rămâneți la 2 sau 3 băuturi pe bază de cofeină pe zi și beți multă apă între timp, nu ar trebui să vă faceți griji.

Băuturi răcoritoare și băuturi energizante

Au un gust bun și oferă o explozie de energie zaharată, dar aceste băuturi sunt extrem de problematice. Eliminarea lor completă din dietă este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a vă ameliora imediat tensiunea asupra rinichilor și a vă îmbunătăți starea generală de sănătate.

Aceste băuturi sunt pur și simplu încărcate cu cofeină și zahăr sau îndulcitor artificial, precum și unii coloranți și substanțe chimice periculoase. Nu numai că cofeina este un diuretic, dar nivelul mare de zahăr pe care îl consumați cu o singură este pur și simplu prea mult pentru o zi. Rinichii sunt forțați să excrete o mare parte din acestea în urină, dar în timp, nivelurile ridicate de zahăr din sânge vor afecta țesutul renal și le vor afecta capacitatea de a filtra sângele.

Pericolul ascuns al îndulcitorilor artificiali

Îndulcitori artificiali

Îndulcitorii artificiali, cum ar fi cei care se găsesc în băuturile răcoritoare, au fost meniți să reducă dependența noastră de zahărul nesănătos, dar nu a funcționat așa. Studiile arată că utilizarea produselor cu îndulcitor artificial nu reduce de fapt consumul nostru de zahăr. Acesta ar putea fi un factor al unui fel de justificare psihologică pe care tindem să o avem.

Cercetările au concluzionat, de asemenea, că doar două băuturi răcoritoare pe zi vor avea ca rezultat o scădere a funcției rinichilor. Dacă totuși căutați un substitut mai bun pentru zahăr, încercați mierea naturală.

Produsele lactate sunt bogate în calciu și alți nutrienți, precum și proteine. Acestea pot fi un supliment sănătos la dieta ta, dar nu trebuie consumate în exces. Prea mult calciu poate duce la pietre la rinichi, deoarece rinichii se luptă să arunce excesul în urină.

De asemenea, rinichii suprasolicitați nu vor putea procesa deșeurile de proteine ​​și vor atinge un nivel periculos în corpul dumneavoastră. Studiile au arătat că limitarea produselor lactate pentru persoanele cu boli de rinichi poate întârzia necesitatea dializei, un proces care filtrează sângele atunci când rinichii devin incapabili.

Alimente neecologice

Este aproape imposibil să spălați reziduurile de pesticide pe produsele neorganice, deoarece acestea pătrund în alimente. Odată ingerate, corpurile noastre nu sunt capabile să proceseze aceste substanțe chimice și astfel nivelurile lor se dezvoltă de-a lungul vieții noastre.

Studii recente au arătat că persoanele cu boli renale cronice tind să aibă niveluri mai ridicate de reziduuri de pesticide în corpul lor. Legătura exactă dintre pesticide și boli de rinichi nu este încă cunoscută, dar cercetătorii cred că un nivel ridicat de reziduuri de pesticide în organism provoacă leziuni oxidative semnificative la rinichi.

Știm că toate aceste informații pot fi confuze, dar rezultatul final al sănătății renale superioare este într-adevăr „totul cu măsură”. Rinichii tăi sunt puteri de detoxifiere și sunt buni pe treaba lor. Cheia este pur și simplu să nu îi supraîncărcați. În orice caz, beți cafeaua de dimineață, bucurați-vă de o friptură ocazională și nu vă faceți griji să poftiți la brânză. Mănâncați câtde organic puteți și renunțați la băuturi răcoritoare. Faceți acești pași și rinichii vă vor mulțumi pentru asta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI