Un somn cât mai odihnitor și bun este esențial pentru sănătatea organismului, susțin specialiștii. Dacă vă odihniți seara, acest lucru presupune reducerea riscului de a dezvolta anumite boli cronice, de a menține creierul sănătos și de a întări sistemul imunitar. De aceea, înainte de a merge la somn, este bine să nu mâncați alimente grase, ciocolată, cafea sau să consumați băuturi energizante! Mai jos vă prezentăm alimentele pe care să le consumi seara pentru un somn mai bun.

Câte ore trebuie să dormim pe noapte

Specialiștii recomandă să dormim între șapte și nouă ore în fiecare noapte. Sunt oameni care se chinuie să doarmă suficient în timpul nopții, iar de cele mai multe ori, calitatea somnului este influențată de ceea ce alegem să consumăm înainte de a merge în pat. Un regim alimentar adecvat poate juca un rol esențial în menținerea sănătății organismului.

Așadar, experții recomandă să consumăm seara alimente ușoare pentru un somn odihnitor. Unele alimente au proprietăți nutritive care îmbunătăţesc semnificativ somnul. Evitați să consumați alimente grele și bogate în grăsimi. Acestea pot încetini digestia și pot provoca disconfort abdominal sau dificultăți în a avea un somn bun. În plus, puteți evita și mâncărurile picante, pentru că pot provoca arsuri gastrice pe timpul nopții. Iată alimentele pe care să le consumi seara pentru un somn mai bun:

Alimentele care te ajută să ai un somn odihnitor