22 oct. 2023 | 16:12

Alimente care îți dau un somn liniștit. Ce e bine să mănânci înainte de culcare

Sănătate
Alimente care îți dau un somn liniștit. Ce e bine să mănânci înainte de culcare

Un somn odihnitor este visul fiecărei persoane. Din fericire, există o serie de alimente care odată consumate vă pot îmbunătăți semnificativ somnul. Află, din rândurile de mai jos care sunt acestea!

Alimentele care te pot ajuta la obținerea unui somn odihitor

Foarte puțini știu că, între odihnă și nutriție există o relație complexă. Astfel, alegerile alimentare ne pot afecta în sens pozitiv sau negativ calitatea somului.

Dacă vă doriți să obțineți un somn odihnitor atunci ar trebui să țineți cont de recomandările medicilor și să consumați o serie de alimente înainte de culcare. Iată care sunt acelea!

Citește și: Alimentele care nu trebuie consumate înainte de somn. Îți fac rău, trebuie să le eviți

Kiwi

Un studiu recent a arătat faptul că un somn bun poate fi influențat de consumul de kiwi. În cadrul studiului, cercetătorii au remarcat că persoanele care au consumat două fructe de kiwi cu o oră înainte de culcare au adormit mai repede și au dormit mai mult. De asemenea, aceștia au avut o calitate mai bună a somnului.

Pește

Și peștele gras poate garanta un somn bun. Printre speciile recomandate de specialiști se numără somonul, macroul, heringul, păstrăvul, sardinele și tonul. La rândul lor, acestea conțin cantități mari de vitamina D, și de acizi grași omega 3. Pe lângă un somn bun, vă veți putea bucura și de energie pe tot parcursul zilei.

Carnea de curcan

Nu numai consumul de peșete înainte de culcare poate garanta un somn bun ci și consumul de carne de curcan. Acesta se remarcă prin conținutul ridicat de triptofan, care poate crește nivelurile de serotonină și melatonină.

Citește și: Alimentele care te ajută să dormi mai bine. Românii le consumă destul de rar

Bananele

Dacă ne dorim un somn odihnitor, putem consuma o banană înainte de culcare. La rândul său, acest fruct conține aminoacid triptofan care induce somnul, dar și magneziu și potasiu care susțin sistemul nervos.

Laptele

De pe lista alimentelor care pot ajuta la obținerea unui somn odihnitor nu poate lipsi laptele. La rândul său, acest produs conține triptofan dar și mai mulți micronutrienți care susțin sinteza melatoninei. La acestea se adaugă și concetrația mare de calciu, care poate contribui la relaxarea musculară.Dacă nu reușiți să dormiți bine, ar trebui să consultați, totuși, un medic. Acesta vă va ajuta să obțineți somn bun.

Citește și: Alimentele perfecte pentru creier. Specialiștii le recomandă după o noapte cu puțin somn

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Un aeroport care a reușit o performanță unică. Nicăieri nu s-a mai întâmplat asta
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia luată chiar azi, 11 mai. O nouă eră
Capital.ro
Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
ANUNȚ despre FLORIN PIERSIC! APROPIAȚII actorului au dat VESTEA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro