12 iun. 2023 | 11:15

Alimentele care te ajută să dormi mai bine. Românii le consumă destul de rar

Sănătate
Alimentele care te ajută să dormi mai bine. Românii le consumă destul de rar
Tu știi care sunt alimentele care te ajută să dormi mai bine? Dacă le vei consuma, vei avea parte de o odihnă mai profundă.

Tu știi care sunt alimentele care te ajută să dormi mai bine? Specialiștii în domeniul sănătății spun că, dacă le vei consuma, te vei bucura de o odihnă mai profundă pe timp de noapte. Românii le consumă destul de rar, însă produsele prezintă proprietăți cu adevărat valoroase pentru buna funcționare a organismului uman.

Somnul, un factor cheie de cele mai multe ori compromis

Este un fapt bine cunoscut deja că somnul este deosebit de important pentru sănătate. Fără el, organismul uman nu reușește să se odihnească, să se repare sau să se reconstruiască, dacă vrei, după o perioadă solicitantă. Lipsa somnului are impact nu numai asupra stării generale de sănătate, ci și asupra abilităților motorii, a performanțelor fizice și așa mai departe.

Cu toate că știm cât de important este somnul, mulți nu suntem dispuși să îl prioritizăm. Timpul de somn este deseori sacrificat. Știai că alimentele pe care le consumi pot să contribuie la o odihnă mai decentă, mai profundă?

Specialiștii în domeniul sănătății spun că produsele pe care le mâncăm pot să aibă legătură directă cu serotonina, un hormon cheie care – împreună cu vitamina B6, B12 și acidul folic – ajută la promovarea unui somn sănătos. Este important să înțelegem cum putem folosi dieta în favoarea noastră, pentru a ne bucura de un somn odihnitor.

Există câteva alimente pe care românii nu obișnuiesc să le consume des, însă care te pot ajuta să te odihnești mai bine pe timpul nopții. Nu este bine să faci compromisuri când vine vorba despre somn. Chiar dacă ți se pare că este foarte ușor de recuperat, realitatea ne demonstrează altceva. Vezi mai jos ce produse ar trebui să consumi pentru a dormi mai bine.

Iată care sunt alimentele care te ajută să dormi mai bine!

Știai că ceaiul de mușețel prezintă proprietăți relaxante, care te pot ajuta să te odihnești mai bine noaptea? Mușețelul conține compuși care au efecte sedative. Datorită acestora, specialiștii spun că este bine ca înainte să te pui în pat să bei un ceai de mușețel. Vei simți diferența în timp, dacă vei proceda astfel.

La fel se întâmplă și dacă bei lapte cald înainte de a te pune în pat. Produsul conține triptofan, un aminoacid care poate să conducă la starea de somnolență. Triptofanul este precursorul serotonină și melatonină, doi neurotransmițători implicați în reglarea ciclului somn-veghe, astfel încât, dacă ai probleme cu odihna, este recomandat să bei un pahar de lapte seara.

Migdalele, nucile și peștele gras ajută, de asemenea, la un somn mai profund. Pe lângă nutrienții pe care îi prezintă, aceste produse prezintă, la rândul lor, triptofan și melatonină, care ajută organismul să se odihnească mai bine. Dacă nu obișnuiești să le consumi, însă ai probleme cu somnul, este bine să încerci să le introduci în alimentație.

Parteneri
Ce pensie alimentară plătește lunar Valeriu Gheorghita pentru cei doi copii ai săi din prima căsătorie
Redactia.ro
Rezistă căsnicia dintre Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță? Celebrul Numerolog Cristian Terran face predicțiile: „Acest cuplu va avea de trecut de o criză o dată la 4 ani”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Wow, ce apariție! Mama Monicai Bîrlădeanu a dat o lecție de stil și rafinament la nunta fiicei sale. Minodora Tătăruşanu a avut două ținute de Oscar la pretențiosul eveniment ș
Unica.ro
Justin Timberlake, prima dată în România. Unde îl poți vedea
EVZ.ro
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de la Națională față de femeia cu care n-a mai vorbit de 5 ani
Spynews
A murit marea cântăreață. A plecat să le cânte îngerilor: Va rămâne în inimile noastre
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
DONALD TRUMP a dat LOVITURA! KAMALA HARRIS, în CĂDERE LIBERĂ
Mediaflux
Anamaria Prodan, dezvăluiri cu lacrimi în ochi. Cum i-a răspuns lui Laurențiu Reghecampf după declarațiile controversate făcute de antrenor zilele trecute
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Pelerinaj Sfânta Parascheva 2024. Ce schimbări se fac pentru pelerinii care vin să se închine la moaștele Sfintei Parascheva
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro