Alexandru Rafila, declarație bulversantă despre covid și vaccin: ”Trebuie să le spunem oamenilor adevărul”

Alexandru Rafila, declarație bulversantă despre covid și vaccin: ”Trebuie să le spunem oamenilor adevărul”
Alexandru Rafila, declarație bulversantă despre covid și vaccin

Medicul specialist Alexandru Rafila, profeții tulburătoare despre pandemia de coronavirus care pare să nu mai părăsească mapamondul. Ce spune doctorul despre evoluția cazurilor diagnosticate pozitiv cu virusul Sars-Cov-2 din România: „Trebuie să le spunem oamenilor adevărul”. 

Alexandru Rafila, declarație bulversantă despre covid și vaccin

România trece printr-o perioadă destul de delicată, din pricina cazurilor de coronavirus care au crescut înfiorător de mult, în ultimele săptămâni. Medicul Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă către toți românii și îi sfătuiește să respecte, în continuare, restricțiile și măsurile de prevenție pentru a se feri de infecția cu temutul COVID-19.

Specialistul a fost invitat în cadrul emisiunii Punctul de Întâlnire de la Antena 3, unde a vorbit despre evoluția cazurilor pozitive de coronavirus la noi în țară, despre cât de eficient este vaccinul anti-COVID și când se va termina pandemia:

„Nu sunt pesimist, eu sunt rezervat întotdeauna pentru că prefer ca lucrurile să se întâmple și ulterior să avem confirmarea optimismului sau speranței noastre. Trebuie să spunem niște lucruri care se întâmplă în momentul de față. În Uniunea Europeană în Europa în general Canada, Statele Unite probabil și în alte câteva țări lucrurile pandemia s-ar putea să se încheie la până la sfârșitul anului.

Cu siguranță și anul viitor va fi un an pandemic pentru că, sunt foarte multe țări care nu au încă acces la vaccin sau acces la cantități extrem de mici de vaccin, cu care abia reușesc să se vaccineze personalul medical.

Ori lucrul ăsta ne va permite ca infecția să continuie în anumite state și noi trebuie să ne comportăm ca cetățeni europeni, ca țară membră în Uniunea Europeană și să avem o conduită care să ne permită să reluăm activitățile sociale și economice cât mai repede și toamnă să fie o toamnă normalității din aceste puncte de vedere, şi campania de vaccinare să fie cea care să încheie pandemia în țara noastră.”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3.

Alexandru Rafila, despre eficiența vaccinurilor anti-COVID

Expertul OMS face un apel către români, spunându-le realitatea despre vaccinul împotriva coronavirusului. Rafila susține că imunizarea cu serurile anti-COVID nu vor proteja 100% organismul uman. Acesta a declarat că nu există un vaccin perfect, iar cazurile de infectare COVID-19 vor continua să apară, cel puțin în perioada următoare.

„Trebuie să le spunem oamenilor adevărul, cazurile de infecție cu noul coronavirus vor continua să existe. Nu există vaccin perfect să ofere protecţie sută la sută, dar dacă vom avea mult mai puține cazuri și vom avea mult mai puține cazuri grave atunci că putem să considerăm pandemia s-a închis și trecem de la transmiterea comunitară la o transmitere sporadică”, a completat specialistul, conform sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI