Alxandra Stan a fost însăși victima unui act de violență domestică, acum câțiva ani. Artista a rămas însă marcată de incident, iar în prezent luptă pentru drepturile femeilor.
Astfel, cu ocazia Zilei Internaţionale împotriva violenţei domestice, aceasta a vorbit despre modul în care fenomentul a luat amploare pe timp de pandemie, dar și despre care ar fi opțiunile victimelor. De când aceasta a fost desfigurată de managerul care i-a fost iubit, aceasta militează pentru drepturile femeilor care au trăit ori trăiesc acest coșmar. Alexndra Stan a mărturisit deschis că și în prezent a rămas cu sechele, pentru ce i s-a întâmplat acum șapte ani și că își pune întrebarea, ori de câte ori i se pare că un bărbat este agresiv prin modul în care i se adreseză, dacă nu se va repeta povestea.
De altfel, vedeta a recunoscut că a mers și la terapie pentru a scăpa de traumă și a avut marele noroc să găsească oameni care să o ajute. Apoi, faptul că este artist, iar povestea a devenit publică a însemnat un aspect important. În plus, aceasta crede că pandemia de coronavirus și măsura carantinării au dus la mai multe cazuri de violență domestică.
„Din păcate femeile se tem foarte mult să reclame agresorii. Noi am avut şi o campanie pe care am desfăşurat-o în timpul pandemiei, pentru că foarte multe femei s-au aflat în izolare alături de un agresor şi nu au avut posibilitatea să plece la muncă sau să evadeze oriunde. Situaţia a devenit din ce în ce mai gravă, din cauza regulilor de atunci, şi cred că a crescut numarul cazurilor de violenţă. Eu îmi doresc să se cunoască că există ordin de protecţie la noi în România, că legea apără aceste, femei.”, a spus Alexandra Stan, la Antena 1.
„Există organizaţii şi asociaţii care se ocupă cu această cauză, care protejează femeile şi familiile lor. S-au construit tot felul de adăposturi. Există inclusiv organizaţii şi adăposturi care se ocupă se reintegreze în societate femeile care provin din familii de genul acesta.”, a mai punctat Alexandra Stan.
De altfel, există multe alte femei din România care aleg să tacă și să își ducă suferința, în spatele ușilor închise. Statisticile arată că 33 274 de sesizări pentru fapte de violență în familie au fost înregistrate de Inspectoratul General de Poliție al României de la începutul anului și până în luna septembrie. În plus, viețile a zeci de mii de femei și copii se schimbă în fiecare an. Multe victime se simt prizoniere într-un labirint al abuzurilor și nu vorbesc despre ceea ce li se întâmplă, continuând să trăiească în același cerc vicios din care simt că nu pot ieși.