Alertă totală! Cod roșu pentru o țară europeană. Toate drumurile vor fi închise

Cod portocaliu și coduri galbene de viscol și vânt puternic. Ce regiuni din România sunt afectate

Din cauza codului roșu, Ministerul Afacerilor de Externe face un avertisment în legătură cu călătoriile dintr-o țară europeană! Toate drumurile vor fi închise, fiind o alertă totală. Ce trebuie să aibă în privire cetățenii români?

Alertă totală! Cod roșu pentru o țară europeană

Agenția locală pentru mediu emite un cod roșu pentru teritoriul Croației. Se intenționează de către Ministerul Afacerilor Externe ca cetățenii să călătorească în Republica Slovenia. Codul roșu este valabil de marți, 11 februarie, în intervalul orelor 04:00-23:00, dat fiind că rafalele vântului vor atinge viteze de 100 km/h, conform antena3.ro

Unele elemente din infrastructură, precum poduri, carosabile rutiere și viaducte, vor fi închise circulației și a transportului de mărfuri, zonele respective urmând să fie semnalizate corespunzător. Amintim că dacă cetățenii români întâmpină probleme, vor putea solicita asistență la numerele de telefon: +38615058294 și +38615057335. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români, preluate de operatorii Call Center.

Alertă totală! Cod roșu pentru o țară europeană. Toate drumurile vor fi închise
Alertă totală! Cod roșu pentru o țară europeană. Toate drumurile vor fi închise

În ce situație se află cetățenii care călătoresc?

De asemenea, CNAIR amintește participanților la trafic să circule cu atenție și cu o viteză redusă, având în vedere codul roșu emis de ANM la nivelul țării. Autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător, fiind posibil să întâmpine dificultăți. Se vor afla intensificări ale vântului, cantități de precipitații și ninsori viscolite.

Pentru cetățenii români care se confruntă cu situații dificile, pot să apeleze la numărul unic de urgență 112. Având în vedere călătoriile cu probleme din Croația, fiind posibilă prelungirea timpului de așteptare la frontiere, în special :Croația – Slovenia (Bregana) și  Croația – Serbia (Bajakovo). Românii pot apela și la aplicația ”Călătorește în siguranță”(http:/www.mae.ro/app_cs), ce oferă informații dar și sfaturi de călătorie. Înainte de a porni la drum se recomandă consultarea paginilor: https://www.meteo.hr, http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, http://www.hznet.hr, http://www.portauthority.hr, http://www.ccaa.hr.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI