Cod roșu de viscol. În ce județe se închid școlile. Ministerul Educației a anunțat oficial

Cursurile se vor suspenda în școli, din pricina codului roșu de vreme rea, ce a intrat în vigoare, în această miercuri. Pe 5 februarie a fost anunțat că școlile nu își vor deschide porțile pe perioada imediat următoare, din cauza condițiilor severe anunțate de către meteorologi.

În ce județe se închid școlile. Ministerul Educației a anunțat oficial

UPDATE: Vremea severă a dus la întrunirea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă în foarte multe județe ale țării, în această miercuri. A fost anunțat că până în momentul de față au fost închise școlile în 4 județe ale țării. Este vorba despre județele Brăila, Buzău, Călăraşi şi Ialomiţa, pentru care Inspectoratele Şcolare au luat această hotărâre. Suspendarea orelor de curs vine după ce meteorologii au anunțat că vremea se va schimba radical și vor exista condiții de ninsoare și viscol, dar și intensificări foarte mari ale vântului.

Specialiștii ANM au anunțat marți că a intrat în vigoare un cod roșu de viscol și ninsoare ce afectează câteva județe ale țării. Cele mai afectate sunt zonele de Prahova, Argeș, Brașov, Buzău, Brăila, Ialomița, dar și Tulcea sau județul Călărași. De aceea, autoritățile au decis ca școlile de pe teritoriul întregului județ Călărași să fie închise, anunțul oficial fiind făcut cu puțin timp în urmă.

 Cod roșu de vreme severă. Se anulează cursurile în școli. Ce instituții vor fi afectate
Codul roșu de ninsoare și viscol a dus la decizia de închidere a școlilor din mai multe județe ale țării

Pentru mai bine de nouă județe ale țării a fost anunțat că ninsoarea foarte puternică va începe la ora 18:00, dar și că se va închia maine, pe 6 februarie, la orele dimineții. Tot joi, în instituțiile de învățământ din județul Călărași nu se vor ține orele de curs. Este o hotărâre anunțată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași.

Cod roșu de viscol

La sediul Prefecturii din acest județ a fost convocată o ședință de urgență, pentru a fi luate măsurile necesare, în cazul de vreme severă. Elevii din județul Călărași nu vor merge la orele de curs, joi, din pricina avertismentului de vreme foarte severă. Totuși, motivele de bucurie nu sunt chiar atât de mari în rândul elevilor, pentru că orele de curs ce nu se vor efectua joi, vor trebui recuperate până la finalul celui de-al doilea semestru.

„Urmare a Hotărârii nr. 1 / 05.02.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, vă aducem la cunoştinţă că în data de 06.02.2020 se suspendă cursurile în toate unităţile de învăţământ din judeţul Călăraşi. În intervalul 05.02.2020, ora 22.00 – 06.02.2020, ora 08.00, sunt anunţate intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85-90 km / h, viscol, vizibilitate redusă semnificativ / Cod roșu, iar în intervalul 06.02.2020, ora 08.00 – 06.02. 2020, ora 14.00, suntem sub atenţionare Cod portocaliu.”, au transmis autoritățile din Călărași.

Printre fenomenele ce urmează să fie înregistrate vor exista rafale puternice de vânt, viscol, ninsori abundente, dar și vântul care va sufla cu o putere de peste 100-120 km/h. Vizibilitatea la nivelul șoselelor va fi cu mult redusă, în special în zona de munte a județelor vizate de cod roșu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI