26 apr. 2022 | 18:10

Alertă pentru români din partea Poliției. SMS-ul care nu trebuie deschis, mare atenție!

News
Alertă pentru români din partea Poliției. SMS-ul care nu trebuie deschis, mare atenție!
Ce SMS nu trebuie deschis

Alertă pentru români din partea Poliției. Care este SMS-ul care nu trebuie să îl deschizi dacă și tu îl primești pe telefon. Poliția Română a transmis un mesaj de avertizare pe pagina de Facebook în care reamintește riscurile la care se pot expune mai ales cetățenii vulnerabili în mediul online.

Ce SMS nu trebuie să deschizi

Poliția Română a postat o imagine și un mesaj pe Facebook în care a avertizat să nu deschidă un anumit link primit printr-un sms. Vezi imaginea în galeria foto a articolului!

„Ați primit și dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că nu ați accesat acel link! Reamintim! Nu accesați link-uri primite de la persoane necunoscute! Nu vă lăsați înșelați! Vă rugăm să distribuiți acest mesaj și să le reamintiți persoanelor vulnerabile de riscurile la care se expun în mediul online! Vă mulțumim!”, se arată în mesajul Poliției Române, pe pagina de Facebook.

Experții au explicat faptul că este vorba de un atac cibernetic.

Record de atacuri cibernetice anul trecut

De altfel, pe fondul digitalizării și în contextul pandemiei, atacurile cibernetice s-au tot înmulțit. Anul 2021 a înregistrat un record de atacuri cibernetice. Frauda de identitate și inducerea de pierderi financiare sunt favorizate de anumite „obiceiuri greșite” ale utilizatorilor de internet, iar anul trecut a fost dintre cei mai prolifici pentru cei care se ocupă cu astfel de atacuri cibernetice.

Potrivit specialiștilor companiei de securitate informatică Eset, numai în prima jumătate a anului trecut au fost expuse aproape 19 miliarde de înregistrări de date.

Compania de securitate informatică Eset are 30 de ani de excelență în domeniul securității informatice. Acești experți au întocmit o listă a obiceiurilor greșite ale utilizatorilor de Internet, cu scopul ca ele să fie remediate, pentru ca anul acesta oamenii să se ferească mai eficient de hackeri.

Unul dintre cele mai profitabile atacuri cibernetice

O primă greșeală este utilizarea unui software învechit, care conferă infractorilor cibernetici un atu în a ataca dispozitivele vulnerabile. Datele din 2020 indică faptul că au fost descoperite mai mult de 18.100 asemenea erori, echivalentul a peste 50 de noi vulnerabilități software pe zi.

De altfel, un raport recent al celor de la HP indică faptul că atacatorii cibernetici s-au specializat în ultimii ani, iar unul dintre cele mai profitabile atacuri, de unde câștigă în mod aproape sigur sumele de bani dorite, este atacul de tip ransomware. Astfel de atacuri sunt așteptate să se înmulțească anul acesta, cred specialiștii.

Parteneri