Alertă meteo în România. Vine gerul peste noi, temperaturi groaznice în țară

Alertă meteo în România. Vine gerul peste noi, temperaturi groaznice în țară
Alerta meteo in Romania. Vine gerul peste noi, temperaturi groaznice in tara

Iarna și-a intrat total în drepturi, iar valorile termice au scăzut considerabil în ultima perioadă. Experții de la Agenția Națională de Meteorologie din România au emis o nouă alertă meteo în toate regiunile țării, cu ninsori, viscol, ger și temperaturi negative ce ajung până -19 grade Celsius. Cum va fi vremea în ultima săptămână din anul 2021.

Meteorologii anunță viscol și ger în România

Țara noastră îmbracă haine de sărbătoare, odată cu venirea Crăciunului, iar gerul, viscolul și temperaturile negative prevestesc o nouă alertă meteo pentru perioada ce urmează. Valorile termice scad pe zi ce trece, pe litoral temperaturile vor ajunge la -5 grade, iar în regiunea de est a Transilvaniei, românii se vor feri de -19 grade.

În zilele următoare, cerul va fi variabil în nordul, nord-estul țării și la munte, iar zăpada își va face simțită prezența în mai multe zone ale României.

Joi, 23 decembrie, vremea se va menține în continuare rece, în special dimineața și noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 și 3 grade Celsius, în timp ce valorile minime vor fi curpinse între -14 și -12 grade în depresiunile din estul Transilvaniei.

Se vor înregistra temperaturi cuprinse între 0 și 2 grade Celsius în Banat, vântul va sufla moderat și se anunță condiții de ceață în zona montană.

Vremea se încălzește de Crăciun?

În weekendul festiv 24, 25 și 26 decembrie, temperaturile vor crește și vor putea ajunge până la 13 sau 14 grade, în regiunile de sud și sud-est. În București se vor înregistra 10 grade Celsius. Joi, 21 decembrie, directorul ANM Elena Mateescu a vorbit, la Antena 3, despre cum va fi vremea de Crăciun.

„Începând din data de 23 vom observa o vreme în încălzire, valorile termice, atât cele diurne cât și cele nocturne vor depăși mediile climatologice specifice datei din calendar.

Și vorbim de valori pentru zilele de joi, vineri și sâmbătă care, în partea de vest, sud, sud-est a țării, la nivelul maximelor, să înregistreze 13 – 14 grade Celsius.

Inclusiv în Capitală, pentru ziua de Crăciun, vorbim de temperaturi de 10 grade Celsius. După două-trei zile cu ger, vreme chiar geroasă noaptea şi dimineaţa, în ajunul Crăciunului şi chiar în ziua de Crăciun şi după, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit.

Dacă mâine dimineaţă vom conta pe temperaturi minime între -14 până la -4 grade Celsius, posibil în Capitală, chiar spre -8 grade Celsius, următoarele dimineţi, joi şi vineri, valorile vor fi mai coborâte.”, a anunțat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3.

Vremea se menține rece joi, 23 decembrie, și vineri, în Ajunul Crăciunului. Pe 25 și 26 decembrie, respectiv prima și a doua zi de Crăciun, temperaturile vor fi blânde și mai ridicate pentru valorile termice obișnuite acestei perioade.