Vine primăvara de Crăciun. Schimbare bruscă de vreme, ce temperaturi vom avea în România

Vine primăvara de Crăciun. Schimbare bruscă de vreme, ce temperaturi vom avea în România
Vine primăvara de Crăciun

Temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei, de Crăciun. Astfel, vremea se va schimba brusc, iar valorile termice vor fi altele decât te-ai fi așteptat. Directorul ANM, Elena Mateescu, a spus cum va fi vremea în perioada următoare, inclusiv de Sărbători. Unde va fi zăpadă de Crăciun.

Vine primăvara de Crăciun

Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat cum va fi vremea în zilele următoare. Astfel, se anunță temperaturi mai ridicate, iar zăpadă va fi numai la munte.

„După două-trei zile cu ger, vreme chiar geroasă noaptea şi dimineaţa, în ajunul Crăciunului şi chiar în ziua de Crăciun şi după, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit.

Dacă mâine dimineaţă vom conta pe temperaturi minime între -14 până la -4 grade Celsius, posibil în Capitală, chiar spre -8 grade Celsius, următoarele dimineţi, joi şi vineri, valorile vor fi mai coborâte.

Contăm joi dimineaţă până la valori, în estul Transilvaniei, de -17, -18 grade Celsius, în Capitală, sub -10 grade Celsius, după care, începând de joi, vineri şi chiar ziua Crăciunului, sâmbătă, să vorbim de temperaturi în creştere, vor fi valori chiar de până la 13-14 grade Celsius, în special în partea de vest, sud-vest a ţării, inclusiv în Capitală, 11-12 grade Celsius.

Va ninge în continuare în zona montană înaltă. Vorbim şi de intensificări ale vântului, cu reprize la rafală de 70, posibil peste 80 km/h viscolind ninsoarea. Nu în ultimul rând vorbim și de posibilitatea ca în zonele mai joase de relief, mai ales la altitudini sub 1.500 de metri, precipitații să fie predominant sub formă de ploaie și lapoviță, care să favorizeze formarea poleiului.

Așadar, atenție pentru cei care se vor afla și în trafic și să vedem după Crăciun ce ne așteaptă la trecerea dintre ani”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

Vremea în săptămâna 20.12.2021 – 27.12.2021

Temperaturile se anunță a fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în zonele montane, dar și ușor mai ridicate în
regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru perioada acesta.

În ce privește regimul pluviometric, el va fi excedentar în regiunile nord-vestice și local în cele centrale, însă mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, apoi în rest va fi în general deficitar.

Vremea în săptămâna 27.12.2021 – 03.01.2022

Valorile termice medii se anunță a fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul țării, însă cu o abatere
termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de sud a țării.

De asemenea, cantitățile de precipitații se anunță a fi excedentare în toate regiunile, însă mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și centra