Alertă meteo. Cum va fi vremea în țară. Riscurile pe care le au românii în acest moment

Alertă meteo. Cum va fi vremea în țară. Riscurile pe care le au românii în acest moment

În urmă cu o lună, fenomenele meteo extreme făceau prăpăd în mai multe zone din România. Vârtej, furtuni, inundații, urmate în scurt timp de caniculă, stare meteo care va mai fi prezentă în țară doar până luni. Vremea la extreme, însă, vine ”la pachet” și cu riscuri, asupra cărora specialiștii trag un semnal de alarmă.

Vremea la extreme, pericol pentru organism. Riscurile pe care le au românii în acest moment

Sâmbătă, vremea se va menține călduroasă, izolat caniculară la amiază în zonele de câmpie, unde și disconfortul termic va fi în creștere. Spre seară și în nord-vestul teritoriului se vor înregistra averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durata ale vântului și, posibil, vijelii și grindină.

  • Maximele vor fi cuprinse, în general, între 29 și 34 de grade Celsius.

Duminică, 12 iulie, vremea se va răci semnificativ în regiunile vestice, nordice și centrale. În rest, vremea va fi în continuare călduroasă, pe arii restrânse caniculară la amiază în sud-est, unde disconfortul termic va fi ridicat. Ziua, în vest, nord și centru, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar seara și noaptea, în special în jumătatea de est a țării. Vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și averse cu caracter torențial. Izolat vor fi căderi de grindină, iar cantitățile de apă vor fi local însemnate.

  • Maximele vor fi cuprinse între 17…19 grade Celsius în nord și 34…36 de grade Celsius în sud-est.
  • Minimele se vor încadra între 7…8 grade Celsius în depresiunile intramontane și 18…19 grade Celsius pe litoral.

Luni, 13 iulie, vremea se va rãci şi în sud-estul teritoriului. Maximele vor fi cuprinse între 19 şi 29 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime se vor încadra, în general, între 6 şi 16 grade Celsius.

Cum afectează schimbările bruște de temperatură sănătatea

Oscilațiile de temperatură din această perioadă reprezintă un pericol pentru imunitatea organismului și atrag după sine probleme de sănătate, trupul nostru având nevoie de timp pentru a se adapta la aceste schimbări climatice. Trecerile bruște de la temperaturi ridicate la frig afectează în special copiii, persoanele anemice, bătrânii și bolnavii cronici.

Când organismul nostru este obligat să treacă din senin de la o temperatură ridicată la una scăzută, sistemul imunitar este slăbit instantaneu, iar corpul devine vulnerabil în fața virozelor de sezon.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI